Victorie pentru USR-PLUS. Alianța 2020 poate candida la europarlamentare


Victorie pentru USR-PLUS. Alianța 2020 poate candida la europarlamentare

Vineri, 8 martie, s-a judecat cazul Alianței USR-PLUS privind candidatura la alegerile europarlamentare. Concret, ÎCCJ a oferit sentința conform căreia Alianța 2020 poate candida la europarlamentare. 

Sentința a fost pronunțată de un complet de trei judecători. Decizia este definitivă, nu poate fi atacată. 

În cadrul procesului, procurorul a criticat decizia BEC deoarece încalcă drepturi fundamentale.

Amintim că Alianţa USR-PLUS a contestat vineri la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. De altfel, Nicușor Dan s-a reînscris în USR aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.