Klaus Iohannis dinamitează din nou bugetul: "E drept că-i un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României!"


Klaus Iohannis dinamitează din nou bugetul: "E drept că-i un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României!"

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 11 februarie o declarație de presă în care a dinamitat din nou coaliția PSD-ALDE în privința bugetului rușinii naționale. 

Concret, Klaus Iohannis a transmis că este un buget nerealist, benefic pentru bunăstarea PSD și nu a României. Pe cale de consecință, a solicitat parlamentarilor să facă un buget realist pentru bunăstarea țării și nu pentru dezvoltarea PSD. 

"Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării. Deși avea obligația legală să finalizeze și să trimită bugetul în Parlament cel târziu până în data de 15 noiembrie 2018, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta. Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, așa că să nu mai țipe PSD la TV că cineva le întârzie bugetul. Declarațiile mincinoase și fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidența. PSD este unicul vinovat de situația în care ne găsim și de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget. După ce a întârziat inadmisbil de mult, Guvernul PSD nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist axat pe prioritățile României. A propus ceea ce am numit bugetul rușinii naționale. Este drept că-i un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD-ului, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea PSD și a clientelei sale și nu pentru asigurarea finanțării statului în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament. Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor. Tratați cu seriozitate reexaminarea legii bugetului de stat, corectați lucrurile până nu e prea târziu. Faceți un buget realist pentru bunăstarea țării, nu pentru dezvoltarea PSD", a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, Iohannis a anunțat că a decis să publice legea bugetului asigurărilor sociale de stat deoarece nu dorește ca pensionarii să sufere și a precizat că și copiii își puteau primi alocațiile majorate de la 1 martie dacă și Guvernul dorea asta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.