Ambasadorul SUA, Hans Klemm, bagă din nou PSD-iștii în perfuzii: "Kovesi e deplin calificată pentru funcția de Procuror European"


Ambasadorul SUA, Hans Klemm, bagă din nou PSD-iștii în perfuzii: "Kovesi e deplin calificată pentru funcția de Procuror European"

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat pentru Radio Europa Liberă România, că Laura Coruța Kovesi este calificată pentru șefia Parchetului European.

Totodată, Hans Klemm a menționat că actorii, precum Rusia, vor dezbina societatea românească, dacă Româna nu va combate adecvat corupția.

 „Am avut o cooperare excelentă cu doamna Kovesi, în perioada în care a fost procuror general și procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Avem mare respect pentru capacitățile sale și credem că este pe deplin calificată pentru funcția de la Bruxelles, aceea de Procuror European.

Dacă vă uiați la Tratatul NATO, Tratatul de la Washington, în preambul este specificat că toți membrii NATO trebuie să urmărească principiile democrației, libertăților individuale și ale statului de drept.

Și parteneriatul nostru strategic se bazează pe principii similare. Statul de drept include o justiție indpendentă, procurori liberi de influență politică neadecvată și un efort de a combate nu numai criminalitatea obișnuită, ci și corupția din sistemul public.

Riscul pe care îl identificăm aici este ca România să nu adopte pe deplin aceste principii și, nereușind să combată adecvat corupția, să ofere ocazia unor actori care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, să profite și să creeze o ruptură, o dezbinare în societatea românească, a declarat Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.