Ovidiu Neacșu anunță o nouă criză economică pentru România. Analiza Comisiei Europene din 2008 poate fi valabilă și la finalul anului 2019


Ovidiu Neacșu anunță o nouă criză economică pentru România. Analiza Comisiei Europene din 2008 poate fi valabilă și la finalul anului 2019

Economistul, Ovidiu Neacșu, a publicat pe pagina personală de Facebook analiza publicată de Comisia Europeană din 2009, cu privire la rezultatele dezamăgitoare ale execuției bugetare pe 2008. Economistul susține că această analiză ar putea fi scrisă și la sfârșitul anului 2019 privind performanța bugetului.

Redăm postarea lui Ovidiu Neacșu:

 "Deficitul atins a depășit de mai bine de 2 ori ținta oficială, în principal din cauza managementului bugetar slab, cu modificări frecvente, a țintei nerealist de optimiste de încasări și a redirecționării fondurilor de la investiții către cheltuieli curente. Acestea au fost exacerbate de o scădere bruscă a veniturilor către sfârșitul anului, cauzată de încetinirea economiei."

 Așa ar putea suna o analiză scrisă la sfârșitul lui 2019 despre performanța bugetului.

Dar este o analiză publicată de Comisia Europeană în 2009 despre rezultatele catastrofale ale execuției bugetare pe 2008. Sună a deja-vu?

Dacă am avea cum să învățăm din istorie...”, a scris Ovidiu Neacșu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.