Solidarizare cu magistrații opresați de jandarmi. Miercuri va avea loc o manifestație de susținere a acestora la Palatul de Justiție


Solidarizare cu magistrații opresați de jandarmi. Miercuri va avea loc o manifestație de susținere a acestora la Palatul de Justiție

Grupul Rezistența a creat un eveniment pe Facebook în care invită cetățenii să îi susțină pe magistrați, după ce jandarmii au primit „ordin de la Curtea de Apel București” să interzică protestele magistraților de pe treptele Palatului de Justiție.

Protestele sunt anunțate pentru data de 20 martie, începând cu ora 18:30. Protestatarii sunt așteptați cu banderole albe.

Redăm detaliile evenimentului:

„În această seară, jandarmii au încercat să îi împiedice pe magistrați să protesteze pe treptele Palatului de Justiție, invocând un ordin al conducerii Curții de Apel București. Unul dintre jandarmii mobilizați acolo a spus, întrebat de Rezistența TV, că magistrații nu pot protesta pentru că "este spațiul juridic al instituției", iar reprezentanții Curții de Apel București "vor să se delimiteze".

Magistrații, care protestează de mai multe săptămâni față de modificarea legilor justiției și față de Ordonanța 7, de modificare a acestora, au nevoie de noi! Ei au fost în mod constant intimidați de către șefii lor ierarhici, președinți ai Curților de Apel, care vor să îi reducă la tăcere. Aceștia, pe de o parte, își exprimă dezacordul față de modificările aduse Legilor Justiției, dar se opun protestelor magistraților pentru că nu ar fi în acord cu “demnitatea acestei profesii”.

Dacă vocea magistraților nu se mai aude, suntem pierduți. Ei sunt ultima redută împotriva nedreptății și a corupției care ne fură viitorul nostru și al copiilor noștri.

Miercuri, 20.03.2019, ora 18.30, vino la Palatul de Justiție cu o banderolă albă să îi susținem pe magistrații curajoși și demni care continuă lupta pentru independența justiției!”, au scris organizatorii pe pagina evenimentului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.