Klaus Iohannis se va consulta săptămâna viitoare cu societatea civilă privind referendumul pentru justiție


Klaus Iohannis se va consulta săptămâna viitoare cu societatea civilă privind referendumul pentru justiție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 19 martie, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare", a declarat Klaus Iohannis.

În acest sens, Klaus Iohannis se va consulta marți, 26 martie, cu mai multe ONG-uri privind oportunitatea organizării referendumului pentru justiție, anunță liderul organizației Funky Citizens, Elena Calistru.

"Am primit (și acceptat) o invitație de a participa la consultările Președintelui cu o parte din organizațiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție.

Se întâmplă marți, la Cotroceni. Așa că am nevoie de inteligența voastră colectivă - voi cum simțiți acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?", a scris Elena Calistru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.