AUDIO: Sluga lui Dragnea impune OMERTA la radioul public. ȘANTAJUL lui Georgică Severin și mizele scandalului EXCLUSIV


AUDIO: Sluga lui Dragnea impune OMERTA la radioul public. ȘANTAJUL lui Georgică Severin și mizele scandalului EXCLUSIV

Înainte de cea de-a treia audiere la Parlament, șeful Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Georgică Severin (parașutat la butoanele radioului de șeful PSD-ist Liviu Dragnea), a trecut la șantajarea managerilor și la evacuarea presei din Comisia Parlamentară, unde se va prezenta sub pretextul expunerii unor informații și documente secrete care ar putea afecta imaginea Radio România.

Georgică Severin (fost senator PSD) are de dat explicații în Comisia de Cultură față de numeroasele acuzații de cenzură, politizarea programelor, abuz şi management defectuos. El a afirmat că va cere presei să iasă din sala unde va fi audiat, în calitate de numit al PSD ca șef al Societății Române de Radiodifuziune.

AICI puteți consulta înregistrarea din timpul ședinței cu managerii SRR pe care a avut-o înaintea audierii de marți, 26 martie.

Georgică Severin a transformat ședința într-o adevărată întâlnire a unei cupole mafiote, unde el îi șantajează pe manageri, amenințând că va face publice rezultatele unui raport de control. Raportul este rezultatul unei investigații facute pe cont propriu de o echipă numită de același Georgică Severin, fără acordul Consiliului de Administrație sau al Comitetului Director. Eminențele cenușii ale unei asemenea «operațiuni» cerute de Severin sunt: Mariana Milan, șefa serviciului juridic (care a fost până de curând și  șefă a serviciului Achiziții din radioul public, în incompatibilitate) și Silvia Gavrilă, șefa sa de cabinet, adusă prin delegație de la Curtea de Conturi. Nu miră pe nimeni că, în timpul mandatului lui Georgică Severin, la SRR nu a mai fost un adevărat control din partea Curții de Conturi.

Nu este prima oară când, pentru a-i reduce la tăcere pe unii manageri, Georgică Severin face apel la astfel de metode. Omul lui Liviu Dragnea vrea să rezilieze contractele cu anumite firme pentru a externaliza serviciile doar către pârghiile agreate de el.  Așa că îi anunță pe manageri: faceți ce spun eu, și ce decid eu, sau vă torn la Parlament.

Comportându-se ca un birou de presă al Guvernului, principalul canal – Radio România Actualități – a atins cea mai slabă audiență din istoria sa, dezinformând cetățenii, ocolind subiectele incomode puterii și manipulând sursele. Toate se întâmplă sub presiunea politică a lui Georgică Severin și a interpușilor politici care ocupă funcții manageriale editoriale – majoritatea fără concurs.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.