ABRAMBURICA, somată să dea afară IDEOLOGIA de GEN din ŞCOLI


ABRAMBURICA, somată să dea afară IDEOLOGIA de GEN din ŞCOLI

Platforma civică Împreună a somat Ministerul Educaţiei Naţionale condus de Ecaterina Andronescu să transmită atenţionări către toate inspectoratele şcolare judeţene, în sensul ca profesorii să nu se lase "implicaţi în activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea minţii şi sufletului copiilor români, prin activităţi ce implică în orice fel ideologia de gen, întrucât aceasta este intim legată de fiecare persoană în parte, intrând în sfera de dezvoltare fizică şi psihologică a fiecărui copil în parte", nu a sistemului de învăţământ, "prin reeducare colectivă".

În jur 300.000 de români au cerut Ministerului Educaţiei Naţionale şi Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei să elimine "de urgenţă" din manualele şcolare elementele "de propagandă ale ideologiei de gen", având în vedere că egalitatea de gen "nu se referă la egalitatea femeii cu bărbatul, ci la activismul LGBT".

Precizările au fost făcute, la finalul campaniei naţionale ''Apărăm copiii României şi identitatea lor'', de către Platforma civică Împreună, compusă din 506 ONG-uri şi 130.000 membri susţinători persoane fizice.

În şcolile din România există materiale didactice care "îi învaţă pe copii ori pe profesori că o persoană este genul în care se identifică şi nu genul în care s-a născut", că identitatea de gen şi orientarea sexuală "sunt două lucruri distincte", că ''o fetiţă poate avea nume de băiat şi poate deveni tată".

''Prin această campanie, cei 300.000 cetăţeni români somează Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, să ia act de refuzul lor expres în ceea ce priveşte orice ingerinţă a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educaţiei sexuale pentru diversitate, în procesul educaţional din România", a afirmat preşedintele Platformei, Mihai Gheorghiu, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii Platformei civice susţin că dispoziţiile legale prevăd că ''nimeni altcineva decât părinţii nu pot îndeplini nevoile copilului lor". Aceştia spun că prin "intruziunea ideologiei de gen" în educaţia copiilor sunt "încălcate grav" dispoziţiile legale şi constituţionale. Potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constituţie, "autorităţile publice sunt obligate să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată. Cum viaţa intimă este unul dintre factorii determinanţi ai conştiinţei individului prin valenţele psihice pe care inevitabil le antrenează şi cum procesul de educaţie şi formare a copilului operează în planul conştiinţei acestuia rezultă că orice ingerinţă în procesul educaţional care aduce atingere convingerilor părinţilor sau însuşirilor şi nevoilor proprii fiecărui copil aduce atingere şi acestui drept fundamental".

Scopul şcolii este obţinerea de rezultate cât mai bune de către elevi şi nu "reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen", indiferent de datul biologic în care s-au născut.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.