Dragnea, interzis în SUA? Expert în securitate națională: "I s-a ridicat viza!"


Dragnea, interzis în SUA? Expert în securitate națională: "I s-a ridicat viza!"

Fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, Iulian Fota, a precizat luni seară într-o emisiune de televiziune că Liviu Dragnea și PSD au o singură speranță privitor la relațiile pe plan extern, să le repare pe cele cu SUA, căci cu UE este puțin probabil să se recredibilizeze.

Cu toate acestea, Iulian Fota a semnalat un inconvenient pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un astfel de demers întrucât mai multe voci importante transmit că acestuia i s-a ridicat viza de Statele Unite.

„Cât timp PSD-ul se va ține de această politică anti justiție, anti stat de drept și anti democrație șansele ca în UE să fie recredibilizați sunt foarte mici.

Singura lor speranță este să dreagă relația cu Statele Unite. Și aici e o chestiune foarte interesantă. Domnul Dragnea este într-o situație disperată. El nu are viză de Statele Unite. Sunt voci foarte importante, grele care spun, aici și noi ne-am putea lămuri în zilele următoare, că domnului Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de Statele Unite. Asta mi se pare un lucru foarte interesant.

Mai ales că avem o antiteză cu acea fotografie faimoasă în care dl. Dragnea dădea mâna cu dl. Trump și ridicarea vizei de către Statele Unite. Asta îți arată o schimbare de 180 de grade. Probabil că este un gest disperat, dar disperarea a dus la costuri pentru România de câștigare a unei relații cu SUA pentru a contrabalansa izolarea asta internațională în care PSD se află pe linia cu UE și Bruxellesul, inclusiv cu Partidul Socialist", a afirmat Iulian Fota la Digi 24, potrivit stiripesurse.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.