MAFIA PSD vrea să oprească lucrările la spitalul doamnelor eroine de la DĂRUIEȘTE VIAȚĂ. „Ești obligat să îndeplinești reguli care nu pot fi îndeplinite. Statul își atacă propriii cetățeni”


MAFIA PSD vrea să oprească lucrările la spitalul doamnelor eroine de la DĂRUIEȘTE VIAȚĂ. „Ești obligat să îndeplinești reguli care nu pot fi îndeplinite. Statul își atacă propriii cetățeni”

Un mesaj disperat a fost postat, luni dimineață, în rețelele de socializare de către cele doamne de la asociația Dăruiește Viața, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, care, cu sprijinul a sute de mii de donatori, construiesc primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, după ce un ordin al ministrului Orlando Teodorovici, emis pe 15 martie, le pune în situația de a opri lucrările la spitalul atât de necesar copiilor diagnosticați cu cancer.

Oana Gheorghiu, într-o postare pe Facebook: „A început atacul direct la ONG uri. Un atac în stil mafiot: ești obligat să îndeplinești reguli care nu pot fi îndeplinite. Un atac care poate bloca SPITALUL, pe care 250.000 de oameni îl construiesc.

Ministrul Eugen Teodorovici, a dat, pe 15 martie, fără respectarea termenului legal de dezbatere publică, un ordin abuziv, prin care ONG urile trebuie să îndeplinească o procedură birocratică: să depună, iar și iar, documente pe care le-au mai depus la ANAF, să facă dovada că nu au datorii la stat (deși ANAF are toate situțiile la îndemâna și-ți blochează imediat conturile în caz ca n-ai plătit la timp) și, cireașa de pe tort, să declare pe propria răspundere că fac ce zic că fac, ca și cum din start se prezumă că ong urile una zic și alta fac.

Procedura e absurdă și inutilă, dar chiar și așa, în forma asta absurdă, ea nu poate fi respectată pentru ca declarația electronică pe care au obligația ONG urile să o depună, pentru a figura în Registru și a putea în continuare să obțină donații și sponsorizări, nu există pe site-ul ANAF.

E o acțiune manipulativă fără precedent, realizată de Ministerul Finanţelor Publice. Nicio instituție publică nu a mai făcut până acum o lege doar ca să distrugă anumite entități. Căci în momentul în care dai o lege dar nu și mijloacele prin care aceasta să fie respectată este clar că vrei să DISTRUGI.

Când statul își atacă propriii cetățeni, când miniștri fac legi pentru a distruge organizații, democrația e doar un cuvânt lipsit de conținut, iar dictatura e la un pas distanță.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.