Ambasadorul Germaniei demontează minciunile țaței Viorica Vasilica. „Am vrut să ne exprimăm opinia, dar cererea a fost refuzată”


Ambasadorul Germaniei demontează minciunile țaței Viorica Vasilica. „Am vrut să ne exprimăm opinia, dar cererea a fost refuzată”

 "Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergem în grup. Această cerere a fost refuzată. Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite”, a precizat ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea.

 Ambasadele a 12 state au cerut Guvernului de la București, miercuri, într-o declarație comună, să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva corupției. Statele semnatare, între care Austria, Canada, Franţa, Germaniei, SUA, se declară profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost "zdruncinat de modificări imprevizibile ce nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție".Acestea mai spun că ordonanțele de urgență pregătite pot avea un impact negativ asupra independenței justiției, ceea ce ar slăbi încrederea cetățenilor și a partenerilor români în sistemul judiciar, dar și în Guvernul României.

 Viorica Dăncilă a răspuns criticilor ambasadorilor celor 12 state într-un mod foarte agresiv și nepoliticios. 

„Tot azi am văzut punctul de vedere a (sic!) unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru UE sau stat terț, au respect pentru statul respectiv”, a spus Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.