Petre Daea are insomnii: "Și noaptea mă gândesc la cormorani"


Petre Daea are insomnii: "Și noaptea mă gândesc la cormorani"

Petre Daea a recidivat în cauzl cormoranilor. Astfel, ministrul Agriculturii a declarat luni la inaugurarea oficială a Bursei de Peşte de la Tulcea că și noaptea se gândește la cormorani. 

„România are 700.000 de hectare de luciu de apă. Produce 12-13.000 de tone de peşte în acvacultură, când potenţialul ar putea fi undeva la 60.000 de tone. Nu cred că uit aici, pentru că şi noaptea mă gândesc la ei. La cei care vă plac dumneavoastră, presei, cormoranii. Accesul la resursă se face pe baza unei politici în domeniu. Or, politica în domeniu înseamnă să respecţi habitatul. Unde este verde apa înseamnă mătasea broaştei, Ceratophyllum demersum şi nu peşte. Reţineţi ce spune Daea!”, a declarat Petre Daea, potrivit tvr.ro.

Luna trecută, ministrul Agriculturii a atras atenția că a fost invitat de un fermier la amenajarea pe care o deține, acolo unde se află în jur de 100 de cormorani. Petre Daea a refuzat întrucât ar intra în apă după cormorani, chiar și îmbrăcat. 

„Trebuie să se ia măsuri de către Comisia Europeană pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulţit îngrijorăror. În 25 de ani numărul a crescut de 24 de ori, ajungându-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. România face parte din ţările care sunt grav afectate. La nivelul Uniunii Europene pierderea cantităţii de peşte prin consumul zilnic al acestor păsări care se hrănesc numai cu peşte este de 300.000 de tone. În România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură. Şi dumneavoastră aţi avut aici un fermier care spunea să mergem să vedem cum la ora actuală sunt în jur de 100 de cormorani în amenajarea pe care o are. Eu am spus că nu merg, pentru că mă îndeamnă să intru după ei îmbrăcat, spunea Petre Daea în data de 6 martie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.