Oreste relevă 10 suspiciuni referitoare la judecătorul CCR Marian Enache, cel ce l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie


Oreste relevă 10 suspiciuni referitoare la judecătorul CCR Marian Enache, cel ce l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie

Jurnalistul Oreste Teodorescu lansează zece suspiciuni la adresa judecătorului de la Curtea Constituțională a României (CCR), Marian Enache, legat de care se bănuiește că a avut legături cu fosta Securitate, iar de altfel se vehiculează că intenționează să îl salveze pe Liviu Dragnea de pușcărie.

Oreste Teodorescu punctează o serie de întrebări legitime în legătură cu trecutul lui Marian Enache, suspuciuni care ar putea devoala intenția judecătorului de-al scăpa pe Dragnea de pușcărie.

Jurnalistul subliniază suspiciunea că judecătorul suferă de o cădere psihică accentuată, fiind chiar internat într-un sanatoriu, dar și legăturile de afaceri pe care le-ar avea cu Rusia, consultanța oferită pentru OUG 13 și pentru modificarea justiției, cât și bănuiala că în calitate de ambasador al României în Republica Moldiva, înainte de 1996, i-a ajutat pe Florin Iordache și pe alți social-democrați să-și finalizeze studiile la moldoveni.

Cea mai alarmantă presupunere invocată de Oreste Teodorescu este cea conform căreia judecătorul Marian Enache a primit o sumă de bani de la Liviu Dragnea pentru ca președintele PSD să fie salvat miercuri de închisoare. 

Redăm postarea jurnalistului Oreste Teodorescu:

„Zece suspiciuni rezonabile cu privire la judecătorul CCR, Marian Enache: 

1. Ambasador în Republica Moldova înainte de 1996. În această perioadă i-a ajutat pe Florin Iordache și pe alți social-democrați să-și finalizeze “studiile” în Republica Moldova ?

2. Deputat PSD și ApR 1996-2000. Ca prim-vicepreședinte al ApR, unde se ocupa de organizare, a făcut lobby pentru firmele unor oligarhi de la răsărit?

3. În 2005. A avut loc o spargere la casa în care locuia, cu pagube însemnate, care nu corespundeau cu declarația de avere?

4. Foarte important: suferă o cădere psihică accentuată, cu o internare într-un sanatoriu ?!

5. Coordonează un grup de oameni de afaceri (posibil constituiți într-o Asociație!) în vederea inițierii unor schimburi comerciale cu Rusia și țări din Asia (China, Kazakhstan, Belarus)?

6. Este “recuperat” de UNPR și revine la Camera Deputaților ca secretar general adjunct, unde obturează toate inițiativele contrare grupului de interese al PSD?

7. Intră în zona de influență a lui Iordache și, apoi, a lui Dragnea, oferind consultanță pentru OUG 13 și pentru modificarea legilor justiției?

8. Este promovat judecător la CCR unde devine "pârghia” deciziilor favorabile grupului infracțional de la Teleorman?

9. Bănuit de legături cu Securitatea. Dosarul lui a fost “cenzurat” de SIE. La fel ca și al lui Melescanu!

10. A primit o sumă mare de bani pentru a-l salva miercuri pe Dragnea?”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima reacție a jurnalistului Oreste Teodorescu la adresa judecătorului CCR, după ce duminică seara a publicat istoricul lui Marian Enache, legăturile politice, cât și sumele colosale pe care acesta le încasează. 

"Acesta este judecătorul CCR care vrea sa-l scoată miercuri basma curată pe borfașul șef al României, Flausahatul cel vestit! Se numește Marian Enache.

Iată cât câștiga acest fost senator, plagiator și acuzat de legături primejdioase cu fosta securitate:

#172.000 lei anual – salariu de la CCR

#24.900 de lei anual – pensia de la Casa Națională de Asigurări Sociale

#12.500 de lei anual – indemnizația primită pe baza Legii 341 din 12 iulie 2004, Legea recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluâiei Române din 1989

#84.000 lei pe an pensie specială de parlamentar, asta dacă luăm în calcul doar 2 mandate ale lui Enache...

Atât ne costa pe noi slugoiul ăsta ordinar! Pentru banii ăștia, nemernicul este în stare ca miercuri să arunce România în aer...", a mai menționat Oreste. 

Amintim că Victor Ponta a spus duminică seara că Liviu Dragnea s-ar putea salva, miercuri, cu sprijinul unui judecător de la CCR care l-ar fi ajutat pe vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, să redacteze sesizarea adresată Curții privind completele specializate în judecarea infracțiunilor de corupție. Fostul premier a refuzat să dea numele judecătorului, care a fost însă dezvăluit de Rareș Bogdan la B1TV, spunând în direct că este vorba despre Marian Enache.

CITIȚI ȘI: Acesta este JUDECĂTORUL CCR care ar putea arunca România în aer pentru a-l scăpa pe DRAGNEA de PUȘCĂRIE. A avut legături cu fosta Securitate și CÂȘTIGĂ ENORM de la stat

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.