EXCLUSIV Cum a organizat PSD SCANDALUL de la ICCJ. Codrin Ștefănescu și Ilie Mario Rafael, artizanii OPERAȚIUNII pro-Dragnea


EXCLUSIV Cum a organizat PSD SCANDALUL de la ICCJ. Codrin Ștefănescu și Ilie Mario Rafael, artizanii OPERAȚIUNII pro-Dragnea

Cei aproximativ 400 de susținători gălăgioși ai infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea au fost postați vis-à-vis de Înalta Curte la porunca secretarului general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Potrivit surselor Podul.ro, ”deplasarea” s-a decis încă din weekend, iar de coordonarea operațiunii s-a ocupat, din umbră (prin mijlocirea intermediarilor) chiar controversatul Ilie Mario Rafael, vechi om de casă al lui Ștefănescu, acesta propulsându-l în funcția de consilier  de stat pe probleme sociale al premierului Viorica Dăncilă.

Pentru neofiți, precizăm că Ilie Mario Rafael este un personaj inventat de fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

După căderea edilului ”Care este”, Ilie Mario Rafael a devenit omul bun la toate al lui Cristian Rizea (fugar condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor).

După ieșirea lui Rizea din jocuri, Ilie Mario Rafael a ”parvenit” șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând trei ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei lui Dragnea. În urma solicitării lui Ștefănescu, Ilie Mario Rafael a fost parașutat în funcția de consilier al premierului Dăncilă.

Potrivit surselor noastre, rolul lui Rafael este acela de a spune la partid ce întâlniri are Dăncilă și ce discuții au loc în unele zone ale Palatului Victoria.

Anul trecut, presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

Ilie Mario Rafael (văr al fostului deputat al romilor, Nicolae Păun, alias Niky Scorpion, vechi client al DNA) este cunoscut pentru sutele, miile de oameni pe care-i aduce la mitingurile PSD – este influent în cadrul PSD Sector 5 și în cartierele Ferentari și Rahova.

Vă amintim că PSD a adus aproximativ 400 de persoane, luni, în fața Înaltei Curți. Câțiva dintre fanii lui Dragnea s-au dovedit agresivi, îmbrâncind jurnaliști și protestatari pașnici – ba chiar au aruncat cu sticle cu apă în reprezentanții mass-media. Cei aproximativ 400 zbiară ”PSD!PSD!PSD!” și susțin că ”patriotul” Dragnea ar fi ”vânat” de statul paralel. La apariția infractorului dublu condamnat, simpatizanții PSD au izbucnit în urale, ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Vă amintim că la mitingul din weekend, de la Craiova, Dragnea a făcut apologia infracțiunilor, chiar de pe scenă, și a insistat că PSD-iștii de la manifestație i-ar fi promis că îl vor ajuta să iasă din pușcărie, dacă judecătorii îl vor condamna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.