FOTBALUL românesc este în ILEGALITATE. Incredibil ce se întâmplă cu FRF


FOTBALUL românesc este în ILEGALITATE. Incredibil ce se întâmplă cu FRF

Tudor Iacov, preşedintele clubului de fotbal Progresul Bucureşti, a declarat miercuri la Casa Fotbalului că Federaţia Română de Fotbal este în dizolvare.

"Eu chiar nu vreau să dizolv Federaţia Română de Fotbal, dar vreau să fie pusă în legalitate. Ceea ce nu se poate în momentul ăsta. Şi domnul Burleanu ştie foarte bine lucrul ăsta, pentru că din cauza aceasta a pomenit că demersurile de pe la Ministerul Tineretului şi Sportului blochează activitatea FRF. Dar este vorba despre statul român, care e un stat de drept şi trebuie să respectăm legile din România. La FRF situaţia aceasta e de mult timp. Există decizii definitive ale Tribunalului Bucureşti, ale Curţii de Apel, ale Înaltei Curţi ... care spun clar că nu pot să formeze Adunarea Generală şi implicit să voteze acei membri care nu apar în registrul special. În acest moment sunt 84 de membri în registrul special, problema e că dintre ei funcţionali mai sunt doar doi (n.r. - Gaz Metan Mediaş şi Unirea Dej), şi eventual Progresul Bucureşti, care a fost recunoscut de Curtea de Apel Bucureşti. Deci trei membri. În condiţiile în care orice federaţie sportivă din România trebuie să aibă minimum 10 cluburi. Acesta este motivul pentru care în acest moment Federaţia Română de Fotbal este în stare de dizolvare", a declarat Iacov, la plecarea din ședința Adunării Generale a FRF.

"Situaţia este similară cu cea de la Federaţia Română de Tenis. Dar avantajul celor de la tenis este că au mai mult de 10 cluburi, au 54. Deci şi la fotbal e aceeaşi problemă ca la tenis. Eu nu am nimic cu Burleanu, dar în momentul când au venit aici acuzând practicile lui Mircea Sandu a spus că totul va fi în regulă şi că totul va fi respectat şi legal. Legalitate care nu există în momentul acesta la FRF. Şi sunt cinci ani. După cinci ani la federaţie nu mai poţi spune că nu ai ştiut. Ca să nu mai vorbesc de pierderile imense ale FRF, de aproape 4 milioane de euro. Iar ele nu sunt calculate de mine, ci de experţi financiari", a adăugat Iacov.

Tudor Iacov a avut miercuri o intervenţie în cadrul şedinţei Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, depunând un memoriu prin care contestă legitimitatea acesteia, după care a părăsit sala de la Casa Fotbalului. Iacov a precizat că a depus în instanţă o cerere de dizolvare a Federaţiei Române de Fotbal. La Casa Fotbalului a avut loc Adunarea Generală a FRF la care au fost prezenţi 221 de membri afiliaţi din totalul de 261.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.