VIDEO Rareș Bogdan, discurs de zile mari la Chișinău: "Există un singur neam, cel românesc! Nici Dragnea nu va reuși să îngenuncheze România, nici Plahotniuc să captureze Republica Moldova!"


VIDEO Rareș Bogdan, discurs de zile mari la Chișinău: "Există un singur neam, cel românesc! Nici Dragnea nu va reuși să îngenuncheze România, nici Plahotniuc să captureze Republica Moldova!"

Partidul Național Liberal a lansat duminică, 21 aprilie, candidații la alegerile europarlamentare din 26 mai în capitala Republicii Moldova, Chișinău. 

În cadrul evenimentului, deschizătorul listei PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a ținut un discurs de impact. În prima parte, liberalul a atras atenția că adevăratul primar al Chișinăului este Adrian Năstase, căruia pro-rușii i-au furat mandatul, iar președintele moral al Republicii Moldova este Maia Sandu. 

"Vreau să spun o chestiune mai întâi, în care cred și pe care m-au învățat-o bunicii mei. O spun în ziua întemeierii Romei pentru a se auzi până la Kremlin și pentru toți cei care refuză evidențele: frați români, Basarabia e România! 

Pe cele două maluri ale Prutului trăiește același neam. Același neam vegheat de sub lespedea de la Putna de Ștefan cel Mare și Sfânt! Vreau să vă mulțumesc că sunteți aproape, să vă mulțumesc că iubiți neamul românesc, să vă mulțumesc că credeți în neamul acesta. Și vreau să salut în felul acesta, cu permisiunea dvs., pe adevăratul primar al Chișinăului, pe omul ales de dvs. primar al Chișinăului, al cărui mandat a fost furat de oligarhii pro-ruși, pe Andrei Năstase! Vreau să o salut pe Maia Sandu, președintele moral al acestei țări, omul care s-a bătut și a fost sub o ploaie de înjurături, de mizerii, de manipulări și cu toate astea s-a arătat mai puternică decât oricine și a rezistat și rezistă! Le mulțumesc Maiei Sandu și lui Andrei Năstase pentru modul în care aleg să lupte pentru țara lor!", a declarat candidatul la europarlamentare. 

Totodată, Rareș Bogdan a subliniat importanța alegerilor europarlamentare din 26 mai și anume că nu este vorba doar despre câteva mandate în Parlamentul European, ci despre schimbarea celor de la putere din București, întrucât de 30 de ani încoace România a fost perindată de politicieni care au avut înțelegeri cu atât cu Plahotniuc, cât și cu Rusia, dar acest lucru se va schimba în cazul în care cei din PNL vor obține voturile românilor și vor ajunge chiar să guverneze țara. 

"Bătălia de pe 26 mai nu este pentru niște mandate. Este pentru viitor. Moldova trece prin momente cumplite, poate cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Atunci când văd că România a fost acaparată de o gașcă infracțională organizată, pentru a vedea că se poate și mai rău decât atât deși este greu de crezut, nu trebuie să privesc decât spre Chișinău și să mă uit la Plahotniuc pentru că este mai rău mai ticălos și mai împotriva țării sale decât poate fi cineva. O țară nu poate fi îngenuncheată, o țară nu poate aparține unui om! Un om care deține bani, presă și care controlează justiția, serviciile de informații partide politice crede că poate stăpâni conștiințe. Conștiințele și sufletele nu pot fi stăpânite. Ele au legătură directă doar cu bunul Dumnezeu. Astfel, eu nu vă cer decât un singur lucru, să credeți în țara voastră, să credeți în țara noastră, să credeți într-o moldovă europeană, să aveți încredere că dvs. care ați fost de la 1812 mai mult abandonați și tranzacționați decât ajutați trebuie să fiți sprijiniți cu adevărat! Să știți că atunci când un frate mai mic are un necaz, el trebuie ajutat, trebuie să îi întinzi o mână. Din păcate, de 30 de ani politicienii de la București au greșit de cele mai multe ori atunci când au întins mâna unor trădători de neam și patrie, unora care ba făceau jocurile Rusiei, ba tranzacționau viitorul moldovenilor, a basarabenilor, a celor dincoace de Prut. Astăzi, Bucureștiul nu face nimic altceva decât ce a făcut în ultimii 30 de ani. Astăzi Bucureștiul stă de vorbă și ține la masă un om care a capturat o țară. Astăzi Bucureștiul nu înțelege că în democrație, hoții stau la pușcărie, nu în Guvern, nu la Președinție, nu în Parlament! Bucureștiul liberal însă, în momentul în care omul care nu s-a sfiit să spună adevăruri crude, crunte, reci împotriva tuturor celor care îi șopteau în ureche că greșește, atunci când Bucureștiul, România va avea în Guvernul României, în Piața Victoriei pe premierul Ludovic Orban vă asigur că situația se va schimba radical!", a mai zis liberalul. 

Mai mult, Rareș Bogdan a punctat o idee esențială rreferitoare la România și Republica Moldova, și anume că locuitorii de pe cele două maluri ale Prutului fac parte din același neam, cel românesc.

"E greu să lupți în România când ești în opoziție sau când ești în presa de opoziție. Este înfiorător, cutremurător să lupți în Basarabia, în Moldova cu puterea atunci când te afli în opoziție, în presă sau partide precum liderii blocului ACUM, ca parlamentarii blocului ACUM. Vă asigur că dvs. veți avea reprezentanți la Bruxelles, vă asigur că alături de Siegfried Mureșan care v-a dovedit deja ce poate să facă pentru Moldova, veți mai avea alături de Țurcanu pe care l-ați văzut cu cât patos vorbește, cu cât drag și cât de cald, înțelegându-vă mai bine ca oricine sufletul, veți mai avea un transilvănean, un ardelean care o să vă reprezinte acolo la Bruxelles, pe mine! Vreau să mulțumesc în mod special unora dintre dvs. care într-un moment extrem de dificil, un moment-cheie, un moment cutremurător pentru democrația românească ați fost alături de forțele pro-democratice din România. Le mulțumesc tuturor celor din sală și care ne privesc care pe 10 august 2018 au fost în Piața Victoriei din București! Vă mulțumesc în numele fraților români care nu vor uita niciodată că neamul românesc nu piere și este unul singur. Nu trebuie să fugim de calitatea pe care ne-a dat-o bunul Dumnezeu. Nu trebuie să ne fie rușine de înaintași. Nu trebuie dragii mei să nu vorbim de Petru Rareș, de Ștefan cel Mare, de Mihai Viteazu, de Mihai Eminescu, de Petru Movilă doar pentru că reprezintă alte epoci. Ce ar fi astăzi neamul nostru fără toți aceștia?! Ce ar fi astăzi cultura română fără Grigore Vieru. Vă asigur că nu ar mai fi aceeași! Toți cei care au ridicat cultura română, toți cei care au reușit să creadă într-un neam ne veghează de sus din Ceruri și ne spun un singur lucru: nu vă abandonați frații pentru că dacă o faceți nu veți reuși niciodată să scăpați de pecetea de trădători! Iar dvs. sunteți frații noștri, iar noi trebuie să ne asumăm faptul că sunteți frații noștri, să nu ne mai fie frică să spunem frații noștri de peste Prut! Nu există două neamuri! Există unul singur, neamul românesc! Iar neamul românesc vă asigur că nu piere niciodată!", a zis fostul jurnalist. 

Rareș Bogdan a invocat și administrațiile liberale ale căror primari au susținut adesea financiar Republica Moldova, alături de Bruxelles, dar a evidențiat importanța funcționării corecte a statului de drept de acest fapt. Astfel, liberalul l-a atacat pe Iurie Leancă, candidatul partidului lui Ponta, Pro România, care alături de Plahotniuc a devalizat bugetul Republicii Moldova și nu trebuie să i se permită să ajungă în Parlamentul European. 

"Avem exemplele administrațiilor liberale pe care le știți, din Cluj, din Oradea, din Timișoara, din Alba Iulia, din Arad, din Suceava, din Botoșani. Administrațiile liberale au dovedit că pot să privească și dincolo de Prut. Primarii noști liberali se uită spre dvs. Bruxelles-ul a trimis și va trimite bani cu o singură condiție, ca în democrație hoții să stea în pușcărie, direcțiile anticorupție să funcționeze, parchetul și corpul judecătoresc să nu fie anihilat, cumpărat sau capturat, iar libertatea presei, libertatea cuvântului, libertatea de asociere să fie garantate în Moldova!

Pentru mine a veni la Chișinău e la fel cu a mă duce la Cluj, la Timișoara, la Constanța sau la Cernăuți și vă asigur că nimeni nu o să vă poată îngenunchea. Vă asigur că România va înțelege exact cine sunt cei care vor binele acestei țări, cine sunt cei care vor drumul european al acestei țări, cine sunt cei care vor să aducă bunăstare acestei țări și cine sunt cei care vor să vă țină în noroi, în ignoranță, în sfidare, ei acimulând averi uriașe, furând miliarde și acum încercând să intre pe sub masă în Parlament pe listele unor partide din România. Aceia nu vor fi uitați! Nu au ce căuta astfel de oameni să vă reprezinte! Dacă Leancă crede că va intra acolo cu ajutorul lui Plahotniuc se înșală pentru că în Parlamentul European nu pot ajunge infractori care au devalizat bugetul țării lor!", a mai menționat liberalul.

A fost subliniată și problema cetățeniilor celor din Republica Moldova, Rareș Bogdan arătând felul în care dușmanii Moldovei europene și ai României europene sabotează procesul de obținere a cetățeniei române, cât și a celei moldovenești. Cu acest prilej, candidatul PNL la europarlamentare i-a asigurat pe toți că nici Dragnea nu va reuși să îngenuncheze România și nici Plahotniuc să captureze Republica Moldova. Astfel, liberalul a scos în evidență modul apropiat de a face politică al lui Liviu Dragnea în raport cu cel al lui Plahotniuc. 

"Am văzut dezbateri la București despre faptul că România ar trebui să vadă cum e cu cetățeniile și atunci am sărit ca arși și eu și alții, Dan Dungaciu, Cristian Diaconescu și am spus "nu vă e rușine?!". Cum adică? Toți cei care sunt în Basarabia și solicită cetățenia română trebuie să o primească și nu în 2 sau 3 ani, ci în 3 luni de zile! Nu vă bateți joc de frați! Le-am spus un lucru și au plecat din sală vreo 2-3 cu capul în pământ. Le-am spus că "acum sunt ei doar pentru că la ruleta istoriei a căzut acul greșit. Puteați fi voi nenorociților! Nu vă e rușine să vă comportați așa cu frații voștri?!". Și au plecat pe ușa din dos! Eu aș vrea mai mult decât atât pentru că mai sunt undeva la 120-130 de mii de frați de-ai dvs. și de-ai noști care și-au pierdut cetățenia moldovenească și care trăiesc în România. Aștept să vină Maia cu Andrei în fruntea acestei țări pentru ca cei de acolo să își poată recupera cetățenia, să fie și cetățeni ai Moldovei! 

Repet, pentru toți cei care nu vor să înțeleagă, mai ales pentru sutele de mii de oameni care ne privesc pe internet. Astăzi e Basarabia, e Moldova, dar gândiți-vă la un singur lucru, că puteați fi voi. România trebuie să continue să aibă grijă de fratele mai mic ajuns în ghearele neobolșevicilor și să-l ajute să se ridice, nu să-l încurce, nu să-l critice! Și toate astea se vor putea face dacă dvs. veți înțelege că nu toți din păcate din România de peste Prut sunt la fel. Unii îi consideră pe Dodon și pe Plahotniuc frații lor! Noi îi considerăm dușmanii Moldovei europene și ai României europene! Dragnea, preocupat să scape de pușcărie, visează la o Românie pe care să o îngenuncheze după modelul fratelui său Vlad Plahotniuc! Nu va reuși nici Dragnea să îngenuncheze România, nici Plahotniuc să acapareze și captureze Republica Moldova!", a enunțat deschizătorul listei PNL la europarlamentare. 

Totodată, Rareș Bogdan a reiterat felul în care gruparea PSDragnea a încercat să o saboteze pe Laura Codruța Kovesi în obținerea funcției de procuror-șef al Parchetului European, reliefând faptul că în cazul în care va obține acel post, inclusiv afacerile murdare ale lui Vlad Plahotniuc vor fi ținta acesteia.

"Frați români, în urmă cu o lună și jumătate, cei care conduc România și sunt frați de cruce cu cei care vă îngenunchează pe dvs. au făcut un lucru care arată cât de puțin le pasă de neamul românesc, de un român și de o țară. Acești indivizi au votat și luptat împotriva unui cetățean român, un cetățean român care trebuie să ocupe una din primele zece funcții la nivel european, un cetățean român pe care dvs. îl știți și vă asigur că acel cetățean român care va ajunge procuror general european va avea grijă și de Plahotniuc și de afacerile lui din România și din restul Europei. Vă asigur că Laura Codruța Kovesi se va uita spre modalitatea în care spală bani acești indivizi!", a evidențiat liberalul.

Pe final, Rareș Bogdan a reaccentuat că cei de pe cele două maluri ale Prutului formează același neam, cel românesc, enunțând și că felul european de a face politică trebuie lăsat să pătrundă în Republica Moldova. 

"Pentru ca toate acestea să se întâmple permiteți-mi să vă spun un lucru, să nu uitați să iubiți România, să nu uitați că nu putem face nimic fără ajutorul bunului Dumnezeu! Să nu vă fie rușine niciodată, să luați drapelul și să gândiți românește pentru că suntem un neam, un singur neam, un neam despărțit de istorie, un neam mare care însă va deveni și mai mare într-o Europă care trebuie să treacă Prutul! Dumnezeu să ocrotească Basarabia, Dumnezeu să ocrotească România!", a conchis Rareș Bogdan.

Vedeți video de la 1:05:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.