Eckstein îi DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea, Tăriceanu și Hunor: Au votat Codurile MAFIEI POLITICE! Rușine, UDMR! EXCLUSIV


Eckstein îi DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea, Tăriceanu și Hunor: Au votat Codurile MAFIEI POLITICE! Rușine, UDMR! EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar pentru mai multe mandate și ex-președinte al Comisiei juridice a Senatului – acuză în termeni vehemenți coaliția PSD-ALDE-UDMR, în exclusivitate pentru Podul.ro, după ce Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Kelemen Hunor ”au pus de acord Codurile penale cu mafia politică”.

De asemenea, Eckstein critică dur UDMR pentru susținerea acordată PSD-ALDE, avertizându-l pe Kelemen Hunor că această atitudine va duce la pierderea electoratului: ”Toate aceste nemernicii nu au fost trecute prin Parlament ca prin brânză, ci cu voturile UDMR, fără de care Dragnea și Tăriceanu nu ar fi reușit această îngrozitoare contraperformanță istorică. Aceste modificări pentru mafia politică au fost trecute, așadar, pe o mustață ungurească, și asta este o chestiune foarte, foarte rușinoasă pentru UDMR, formațiune care a susținut și susține ofensiva PSD-ALDE împotriva Justiției. Această atitudine a UDMR nu face deloc cinste nouă, românilor de etnie maghiară, și sunt convins că asta se va vedea și la urne”.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în vara lui 2018, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției și permanentele atacuri la adresa statului de drept.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile juristului.

Sunt la curent cu modificările aduse Codurilor Penale în Parlament și mă îngrozește faptul că plenul a putut vota așa ceva. Dacă vor fi impuse, aceste modificări vor distruge Justiția.

Să nu ne ascundem după deget: cu mici excepții, modificările trecute prin Parlament de Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Kelemen Hunor nu sunt puneri de acord cu decizii ale CCR, ci sunt puneri de acord cu mafia. Modificările sunt pentru mafioți politici, pentru favorizarea spălării și eliberării infractorilor, pușcăriașilor, iar Liviu Dragnea se numără printre principalii beneficiari. Așa ceva este de o gravitate uriașă!

Toate aceste nemernicii nu au fost trecute prin Parlament ca prin brânză, ci cu voturile UDMR, fără de care Dragnea și Tăriceanu nu ar fi reușit această îngrozitoare contraperformanță istorică. Aceste modificări pentru mafia politică au fost trecute, așadar, pe o mustață ungurească, și asta este o chestiune foarte, foarte rușinoasă pentru UDMR, formațiune care a susținut și susține ofensiva PSD-ALDE împotriva Justiției. Această atitudine a UDMR nu face deloc cinste nouă, românilor de etnie maghiară, și sunt convins că asta se va vedea și la urne”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.