Doru Mărieș: "Judecătorul a tergiversat Dosarul Mineriadei. Dosarul a fost construit prost!"


Doru Mărieș: "Judecătorul a tergiversat Dosarul Mineriadei. Dosarul a fost construit prost!"

Parchetul Militar a reprimit, miercuri, Dosarul Mineriadei după hotărârea Înaltei Curte de Casație și Justiție. Peședintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, susține că din dosar lipsește aproximativ 80 la sută din ceea ce s-a instrumentat în perioada 2005 – 2007. 

CITIȚI ȘI: Dosarul Mineriadei, trimis înapoi la Parchetul Militar. Probele din rechizitoriu și ordinele de punere sub acuzație a inculpaților, anulate

„După un an şi jumătate aflăm că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi”, a precizat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie.

„Din acest dosar lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a făcut în perioada 2005 – 2007, ei rezumându-se doar la 14 persoane vinovate, dar şi pe acelea nu le-au pus corect sub urmărire, nu au făcut procedura corect. Atunci, sigur, cu un dosar incomplet, judecătorul nu are ce să facă decât să-l dea înapoi. Eu nu-l acuz pe Epure pentru decizia de azi, eu îl acuz pe Constantin Epure, judecător de Înaltă Curte, că şi-a permis să reţină doar el un an şi jumătate dosarul, în detrimentul acestor oameni care au venit cu speranţă la termene, sperând că li se face dreptate, şi au aflat că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi”, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

„Dosarul a fost construit prost, trebuie construit bine, trimis cu fundament aici ca să poată să înceapă odată judecarea. Bătaia de joc pentru victime este imensă. Să ţii un an şi jumătate un dosar care trebuia să stea la Curtea Supremă două luni. În două luni trebuia să-şi formeze judecătorul părerea şi să-l trimită”, a mai declarat Mărieş.

„Dacă se aduce procuror de caz care cunoaşte acest dosar, părerea mea este că între patru şi şase luni este prea mult ca acest dosar să fie bine construit şi retrimis către instanţă”, a mai spus președintele Asociației 21 Decembrie.

Într-un live pe Facebook realizat de protestatarul Marian Ceaușescu, președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș susține despre judecătorul Constantin Epure că „un an jumate i-a trebuit ca să trimită dosarul, deci tergiversare, clar. El putea să se convingă după două luni, două termene, dar care nu trebuiau să fie două luni nici alea. Trebuia să fie din săptămână în săptămână termenul, pentru că atunci când a avut interes în martie, a dat două termene într-o lună. Deci se poate și două termene într-o lună la Curtea Supremă. Deci, tergiversare totală din partea acestui individ care numai judecător nu se poate numi față de o mie și ceva de victime”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.