Carmen Dumitrescu: "Dragnea nu mai poate face diferența dintre realitate și minciună"


Carmen Dumitrescu: "Dragnea nu mai poate face diferența dintre realitate și minciună"

Jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, analizează profilul mitomanului Liviu Dragnea după ce acesta a mințit că ar exista la DIICOT un dosar privind asasinarea lui.

Astfel, scriitoarea reliefează cât de prost minte Dragnea, întrucât cei din jurul său îl țin într-o realitate paralelă. Pe cale de consecință, Dragnea nu mai face diferența dintre realitate și minciună, subliniază Carmen Dumitrescu.

Redăm postarea lui Carmen Dumitrescu:

"N-am văzut pe nimeni care să mintă în halul în care o face Dragnea. Adică sunt moduri de a minți care pot induce lumea în eroare pe termen lung, fără ca minciuna să iasă vreodată la suprafață. Dar Dragnea minte ca și cum și-ar dori să fie prins. Parafrazând, e cam așa: "Cineva dorește asasinarea mea. E și un dosar la DIICOT pe tema asta", iar DIICOT răspunde, la câteva minute distanță: "Ceee??? Ce dosar? Ce asasinat? Cine e Dragnea?"

Era clar că presa va contacta DIICOT-ul după declarație. Știai că nu e niciun dosar pe tema asta. De ce să pici de mincinos epocal?

Păi pentru că deja mintea lui s-a structurat pe realitatea paralelă pe care slugile lui i-o construiesc zi de zi.... Și nu mai poate face diferența dintre realitate și minciună. De aia nici nu minte bine. Minciuna inteligentă presupune înțelegerea realității și calculul realist al rezultatelor. Gândiți-vă la un om internat la un spital de boli nervoase care vă spune că e Ștefan cel Mare. Cam pe acolo e și Dragnea, cu asasinii din capul lui cu tot", a scris Carmen Dumitrescu pe Facebook.

Amintim că Liviu Dragnea a participat duminică seara într-o emisiune la una din oficinele propagandistice ale sale unde a continuat delirul cu asasinarea lui, invocând existența unui dosar la DIICOT pe această temă.

„La DIICOT e o declarație care vorbește despre așa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus asta cu subiect și predicat. Dar nu se va întâmpla nimic. Cât timp e acest regim vorbim degeaba. Dacă vreodată, sper să ajungem în țara asta să iasă la inveală adevărul o să considerați că tot ce a fost în emisiunea dumneavoastră au fost glumițe. Dacă o să iasă la iveală o să vă îngroziți. Nu mai sunt la aceeași intensitate, dar încă mai e”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

„Da, apare numele meu. E un dosar generat de o declaraţie a cuiva, cred că sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre toate aceşte mişcări. Cine finanţează, cum au fost finanţate pentru toate aceste mişcări în România. Şi spunea ce se intenţiona să se facă. Am înţeles că ar fi fost şi puţin ameninţat. Şi stai şi te întrebi. În dosarul cu Doina Pană nu se întâmplă nimic. Dosarul acesta. Nu se întâmplă nimic. Altfel cum. Bun. Poate toată lumea e de bună credinţă şi suntem noi suspicioşi. Dar dacă nu e aşa. Nici măcar nu ştiu dacă e reală”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ca urmare a unei solicitări trimise în temeiul Legii 544 de către publicația G4media, DIICOT a transmis că nu există dosarul la care Dragnea a făcut referire.

”Urmare a solicitării dvs formulată în temeiul Legii nr 544/2001, vă comunicăm că, raportat la datele prezentate public și la care faceți referire, pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu există înregistrată vreo cauză care să facă obiectul soclitării dumneavoastră”, se arată în răspunsul DIICOT pentru G4Media.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.