Soția trezorierului PSD Mircea Drăghici, condamnată la închisoare cu suspendare


Soția trezorierului PSD Mircea Drăghici, condamnată la închisoare cu suspendare

Georgiana Drăghici, soția trezorierului PSD Mircea Drăghici a fost condamnată, marți, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Soția lui Mircea Drăghici este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului.

Totodată, în același dosar au mai fost condamnați tot la 3 ani de închisoare cu suspendare Cristian Meleșteu, fin al deputatului Mihai Drăghici, și Doru Marian Bălășoiu

Vă prezentăm acuzațiile pe care DNA i le-a adus soției lui Mircea Drăghici:

"In cursul anului 2013, inculpatul Melesteu Mircea Cristian, in calitate de director al Directiei Programe si Activitati pentru Studenti din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, cu incalcarea atributiilor de serviciu si sub pretextul desfasurarii proiectului studentesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personala si leadership pentru organizatia de tineret a unui partid politic, la doua hoteluri din Poiana Brasov ce se afla in administrarea Complexului Sportiv National (C.S.N.) Poiana Brasov.

Toate cheltuielile de cazare si masa ale celor 102 de participanti, conform diagramelor de cazare, in cuantum de 14.000 lei, destinate desfasurarii proiectului respectiv, in perioada 22 - 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de catre Ministerul Tineretului si Sportului, suma ce constituie totodata un folos necuvenit pentru formatiunea politica", se arata in comunicatul DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.