Referendumul pentru justiție, sabotat de PSDragnea prin două instituții. Dreptul românilor la informare, blocat de Dragnea și acoliții săi


Referendumul pentru justiție, sabotat de PSDragnea prin două instituții. Dreptul românilor la informare, blocat de Dragnea și acoliții săi

Rareș Bogdan, deschizătorul listei PNL de candidați la europarlamentare, a publicat pe Facebook informații privind un nou abuz al PSDragnea privind referendumul pentru justiție. 

Concret, PSDragnea, prin intermediul instituțiilor subjugate CNA și AEP, blochează dreptul românilor de a fi informați în legătură cu referendumul pentru justiție ce va avea loc în data de 26 mai. De subliniat faptul că ambele instituții au obligația prin lege să informeze populația referitor la referendum.

Redăm postarea lui Rareș Bogdan:

Încă un abuz incredibil al celor care trădează România pentru interesul unui condamnat penal!

PSD boicotează Referendumul din 26 mai prin două instituții pe care le-a capturat: CNA și Autoritatea Electorală Parmanentă. Cetățenii României sunt astfel prejudiciați, deoarece nu au posibilitatea de a se informa cu privire la rolul crucial al acestui referendum.

Vă explic acum:

CNA nu a adoptat decizia referitoare la alocarea timpilor de antenă pentru Referendum. În acest fel încalcă art. 6, art. 15 ind. 1 și art. 30 din Legea 3/2000 privind referendumul. În 2009, două decizii au reglementat timpii de antenă: 911/2009 (referendum) și 853/2009 (prezidențiale).

Ce invocă slugile PSD? Un motiv halucinant! Și anume termenul scurt de la Decretul Președintelui până la referendum. O manipulare grosolană! În 2009, între Decret și referendum a fost tot o lună (din 22 oct. până în 22 nov. 2009)!!!

Acum, Decretul a fost emis pe 25 aprilie, iar data la care mergem la vot este 26 mai. Este același termen de 1 lună!! CNA nu poate invoca termenul scurt, dar o face intenționat!

Mai mult decât atât: conform art. 17, alin 1, lit. d, pct 11 din Legea 504/2002, CNA are obligația să stabilească norme și reguli pt desfășurarea campaniei electorale pt REFERENDUM

E de noaptea minții, CNA încalcă propria lege!!

Într-o țară liberă, unde PSD nu ar fi confiscat instituțiile pentru a servi interesul unui infractor, conducerea CNA ar fi automat demisă de Parlament, pentru nerspectarea obligațiilor fixate prin lege.

Culmea este că Autoritatea Electorală Permanentă are obligația, prin lege, să vegheze la modul de organizare și desfășurare a Referendumului. Dar AEP tace!

Ce abuz, ce abuz!!!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.