Dezastrul unei victorii a PSD la alegeri, ilustrat de un politolog. Dictatura de tip Dragnea


Dezastrul unei victorii a PSD la alegeri, ilustrat de un politolog. Dictatura de tip Dragnea

Profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității Maryland, Vladimir Tismăneanu, atrage atenția asupra consecințelor dezastruoase pentru democrația din România în cazul în care PSD ar obține un scor de peste 30%. 

Politologul invocă episodul în care PSD a închis un oraș și anume Târgoviște, șoferii necesitând o parolă la intrare în localitate pe care doar participanții la miting o știau. Pe cale de consecință, Vladimir Tismăneanu subliniază că o victorie a PSD cu peste 30% la alegerile din 26 mai ar duce la închiderea inclusiv a Bucureștiului și a altor mari orașe și chiar la închiderea personelor incomode regimului. 

"Cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European, guvernul PSD a închis un oraș. Dacă (bat în lemn!) ar castiga peste 30%, Dragnea va avea vântul în pupă și va închide Bucureștiul și alte mari orașe. După care vor închide persoanele incomode. Sunt sigur că gestapovista Ilse Karmendahn are listele pregătite. Concluzie: Votul din 26 mai este deopotrivă negativ (împotriva regimului Dragnea) și pozitiv, în favoarea apartenenței noastre la UE, în apărarea statului de drept!",  a scris analistul politic pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.