26 mai: De la Duminica Orbului la sărbătoarea renașterii naționale


26 mai: De la Duminica Orbului la sărbătoarea renașterii naționale

Să nu uităm vreo clipă că destinul nostru se naște din suma alegerilor în viață. Avem cu toții această dumnezeiască posibilitate și putere de a spune DA sau NU oricui și la orice...și așa se definește libertatea atât individuală cât și colectivă.

26 mai va fi un moment astral în care voința noastră de a răspunde referendumului propus de președintele Klaus Iohannis va fi definitorie pentru parcursul României fie în interiorul Clubului Democraților Liberale, cum mai este denumită Uniunea Europeană, fie în afara ei, alături de alte câteva state oligarhice, și penetrate adânc de duhul “patriarhatului comunist”, precum Rusia, China sau a dictaturii autocratice din Turcia lui Erdogan.

Răspunsul nostru pozitiv la cele două întrebări care ilustrează perfect importanța actului de justiție, independența de factorul politic și vulnerabilitatea majoră generată de corupția sistemică, va fi asemeni unui contract social în care poporul cere statului să-i slujească interesele conform principiilor civilizației europene: stat de drept, drepturi și obligații, transparență și predictibilitate. Validarea referendumului va însemna obligația statului de a garanta, prin cele trei puteri ale sale: legislativul, executivul și decizia judecătorească, propășirea spirituală și materială a societății.

Totodată, pe 26 mai, poporul își va alege reprezentanții în Parlamentul European, în cel mai sensibil moment în care se alfă Europa, după ieșirea Marii Britanii, expansiunea formațiunilor politice extremiste, xenofobe și euro-sceptice în țări membre, precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Franța și chiar Germania. Românii au posibilitatea să aleagă între PNL racordat la cea mai puternică familie politică, cea a Popularilor cu vocație creștin-democratică, USR-Plus care alături de mișcarea En Marche a președintelui Franței, Macron, va fuziona cu familia liberală ALDE, apărători ai valorilor care au statuat înființarea UE sau să trimită la Bruxelles membri PSD și ALDE Tăriceanu, formațiuni care au deviat considerabil de la doctrina familiilor politice europene, fiind la un pas de excludere, și care au o puternică retorică anti-europeană, întărind axa iliberală finanțată de Moscova. De votul nostru depinde direcția pe care și-o dorește în continuare România!

Așadar, 26 mai poate fi o duminică a orbului, care, din păcate a caracterizat prea multele alegeri electorale de până acum, sau poate fi restartul unei Românii europene, care are un potențial uriaș de creștere, modernizare și dezvoltare! Democrația occidentală, departe de a fi un sistem perfect, este totuși singura garanție a dezvoltării durabile, și măcar atunci când se organizează alegeri, puterea stă în dreptul fiecăruia dintre noi de a vota! A nu ne exercita această funcție socială înseamnă întotdeauna a-i lasă pe alții să decidă în locul nostru, iar radiografia ultimilor 30 de ani ne demonstrează clar că acest lucru este o imensă eroare!

Haideți pe 26 mai să trecem examenul maturizării noastre ca societate democratică, să spunem DA Europei și să alegem corectitudinea, competența și viziunea să conducă destinele acestei minunate țări, care poate ocupa un loc central în orchestra statelor civilizate și libere!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.