Europa trebuie să revină la valorile ei fondatoare


Europa trebuie să revină la valorile ei fondatoare

Europa trebuie reclădită după valorile ei fondatoare, așa cum, în 1950, spunea Konrad Adenauer: ”Această Europă, cu a sa cultură clădită pe creștinism, trebuie să fie salvată cu orice preț. Aceasta este marea datorie a partidelor creștine”. Azi, Uniunea Europeană se confruntă cu crize care macină chiar structura ei fondatoare: migrația extracomunitară, populismul, progresismul, birocrația exagerată. În acest context, alegerile europarlamentare din 26 mai sunt importante pentru viitorul Uniunii Europene. 

Uniunea Europeană înseamnă libertate, prosperitate și pace, iar acestea se pot asigura numai prin creșterea securității frontierelor în Uniunea Europeană, iar următorul Parlament European va trebui să lucreze pentru a asigura cetățenilor europeni mai multă siguranță în statele în care muncesc, studiază, trăiesc sau călătoresc. Uniunea Europeană are nevoie azi de oameni politici curajoși, responsabili, competenți și onești, de oameni politici capabili să servească interesele a peste 500 de milioane de cetățeni.

Întreaga campanie electorală din România a fost despre răfuieli interne, ceea ce arată, de fapt, multă incompetență în materie de teme europene în rândul candidaților, dar și lipsa onestității față de români. Partidul Mișcarea Populară și-a asumat un discurs profund pro-european în această campanie. Le-am vorbit românilor despre ce a însemnat și înseamnă Uniunea Europeană pentru România, despre obiectivele pe care eurodeputații noștri le vor avea în Parlamentul European, dar și despre soluții la crizele Europei. Protejarea și promovarea drepturilor românilor care lucrează în Uniunea Europeană, instituirea Poliției de Frontieră Europeană și implementarea unei legislații europene pentru migranții extracomunitari care să respecte interesele cetățenilor europeni, creșterea fondurilor alocate pentru Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, creșterea fondurilor alocate pentru programe de antreprenoriat pentru tineri, punerea în funcțiune a căii de navigație Constanța – Rotterdam, creșterea subvenției la agricultură pentru România și statele care au aderat mai târziu sunt numai o parte dintre obiectivele viitorilor eurodeputați PMP și teme care ar fi trebuit să constituie centrul dezbaterilor din această campanie. Mai mult, pentru România, sursa siguranței și prosperității este reprezentată de NATO și Uniunea Europeană. Pentru țara noastră nu există alt drum decât cel al integrării și mai profunde în UE și al parteneriatului strâns cu NATO.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.