Viorica Dăncilă, certată până și la secția de votare. Soțul a asistat neputincios la reproșurile pe care le-a încasat șefa Executivului de la un pensionar


Viorica Dăncilă, certată până și la secția de votare. Soțul a asistat neputincios la reproșurile pe care le-a încasat șefa Executivului de la un pensionar

Premierul Viorica Dăncilă a votat, alături de partenerul de viață, la Liceul Teoretic Jean Monnet din capitală, unde a așteptat minute bune la coada formată la intrarea în secție. Înainte de a-și exprima votul, fosta europarlamentară din Videle a fost certată de un domn în vârstă pentru proasta organizare care presupune o așteptare mult prea mare.

Șefa Executivului a ridicat neputinicioasă din umeri și i-a raspuns interlocutorului că este doar un simplu cetățean care votează, vinovați fiind pentru această situație președinții de secție. Domnul i-a atras însă atenția că guvernul pe care îl conduce este cel care se ocupă de organizarea alegerilor.

La ieșirea de la urne, Dăncilă a precizat că a votat doar pentru europarlamentare, nu și pentru referendum, acuzând că președintele a politizat dezbaterea.

„Am votat doar pentru europarlamentare, am spus că sunt om al echilibrului. Am votat pentru o echipă care să nu se voteze împotriva României. O reprezentare demnă este ceea ce vor toți românii. Am votat pentru că o Românie puternică va conduce la o Uniunea Europeană puternică.

Când condiționezi alegerile de un guvern mai bun, eu nu pot vota împotriva propriului guvern. Cred că președintele a politizat referendumul, nu trebuia să-l politizeze. Faptul că dl președinte a făcut această legătură m-a determinat să iau decizia să nu votez la europarlamentare, nu au legătură cu guvernul. Din păcate președintele s-a poziționat în favoarea partidului care-l susține și cred că nu e normal”, precizat Viorica Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.