Mihai Șora, APEL emoționant: NU RENUNȚAȚI la vot! Este în joc VIAȚA voastră! Cozile la vot sunt cea mai puternică lecție de conștiință civică pe care românii o dau Europei!


Mihai Șora, APEL emoționant: NU RENUNȚAȚI la vot! Este în joc VIAȚA voastră! Cozile la vot sunt cea mai puternică lecție de conștiință civică pe care românii o dau Europei!

Filosoful și eseistul Mihai Șora susține, prin intermediul unei postări pe Facebook, că numeroasele cozi din fața secțiilor de votare ”sunt cea mai puternică și convingătoare lecție de conștiință civică pe care, astăzi, 26 mai 2019, românii o dau Europei”.

De asemenea, Șora lansează un apel emoționant la adresa românilor care nu au reușit încă să-și exprime votul, amintindu-le importanța momentului: ”Dragi prieteni, dacă vă ajunge din urmă oboseala, NU RENUNȚAȚI! E în joc viața voastră!”.

Podul.ro vă prezintă în integralitate apelul lui Mihai Șora.

Coadă la pâine, coadă la ouă, lapte și brânză, coadă la tacâmuri de pui... Coadă la butelii.

Sunt dintre cei care a cunoscut, vreme îndelungată, coada simultană: lăsai rând la pâine și alergai, câteva străzi mai încolo, după butelie.
În sutele de ore în care am stat la cozi, de-a lungul vieții, am văzut tot felul de oameni, mai buni sau mai puțin buni, deznădăjduiți ori speriați. Am învățat despre ei, am învățat și despre mine. Aproape toate cărțile mi le-am scris mai întâi în minte, stând, ore în șir, la interminabile cozi: în Franța - în anii războiului, sub ocupația nazistă, în România - sub dictatura comunistă.

Subzistența ca izvor al existării, subzistența ca impuls al mărturisirii acestei existări.

Dar niciodată, nici în visătoriile mele cele mai mirobolante, nu mi-aș fi închipuit că așteptarea la o coadă poate fi încărcată de o asemenea însuflețire și de speranță, că ea poate deveni expresia unui desăvârșit civism, a dăruirii celei mai curate și mai eliberatoare.

Primesc zeci de fotografii cu oameni care stau la coadă, așteptând să voteze: oameni de toate vârstele, părinți purtându-și copiii în brațe, oameni conștienți de însemnătatea votului lor.

Sunt mândru de voi, oameni frumoși!
Cozile acestea la vot sunt cea mai puternică și convingătoare lecție de conștiință civică pe care, astăzi, 26 mai 2019, românii o dau Europei.

Dragi prieteni,
dacă vă ajunge din urmă oboseala,
NU RENUNȚAȚI!
E în joc viața voastră!
🌳
Mihai Șora
(observator atent și independent)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.