SLUGA gazatoare Carmen Dan, PRIMA pe lista miniștrilor ce așteaptă remanierea. Firea i-a cerut CAPUL, iar Dăncilă a acceptat EXCLUSIV


SLUGA gazatoare Carmen Dan, PRIMA pe lista miniștrilor ce așteaptă remanierea. Firea i-a cerut CAPUL, iar Dăncilă a acceptat EXCLUSIV

Ministrul Internelor – teleormăneanca Carmen Dan, fostă secretară la Videle – se află în capul listei miniștrilor PSD sortiți unei remanieri inevitabile.

Potrivit surselor Podul.ro, primărița Capitalei – Gabriela Firea – i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă, în cadrul discuțiilor derulate luni și marți, mazilirea de urgență a slugii dragniste Carmen Dan, care a coordonat măcelul săvârșit de Jandarmerie pe 10 august, cu urmările deja cunoscute.

Odată cu intrarea infractorului triplu condamnat Dragnea în pușcărie, Carmen Dan știe că va fi azvârlită ca o pară putredă de la șefia Ministerului de Interne, însă altceva o înspăimântă – faptul că Dosarul 22 august amenință să o prindă din urmă, iar ea nu deține nici cea mai mica garanție că noua conducere a PSD nu va facilita, oficial sau accidental, ridicarea imunității parlamentare, fiindcă în ”epoca” Oprișan totul este posibil.

Potrivit surselor noastre, Carmen Dan a tot insistat să fie pusă pe un loc eligibil al listei pentru Bruxelles, tocmai fiindcă se temea de un astfel de deznodământ, dar Dragnea nu a vrut să renunțe la serviciile ei totale, negăsind o slugă mai mare pentru acest job. În prezent, Carmen Dan reprezintă o gigantică ghiulea agățată de picioarele PSD.

La rându-i, scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu susține, pe Facebook, că mazilirea lui Carmen Dan este bătută în cuie, chiar dacă nimeni nu vorbește public despre acest aspect. ”Și Carmen Dan va pleca din guvern. Dar nu cred că asta o frământă. Oare vor vota colegii ei pentru ridicarea imunității în Parlament? Eu, pe 11 august anul trecut, am avertizat-o că are colegi foarte schimbători”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

Vă amintim că Gabriela Firea și o serie de alți lideri ai PSD au acuzat-o pe Carmen Dan, în repetate rânduri, că îi supraveghează pe oponenții lui Dragnea, cu aportul securiștilor de la ”Doi și-un sfert”, violându-le corespondența personală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.