Secția de investigare a magistraților se activează împotriva unui judecător din CSM care a lăudat-o pe Kovesi


Secția de investigare a magistraților se activează împotriva unui judecător din CSM care a lăudat-o pe Kovesi

Celebra Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), condusă de facto de controversata Adina Florea, cere redeschiderea urmăririi penale față de judecătorul Bogdan Mateescu din CSM într-un dosar în care este vizat și tatăl acestuia, dar și un fost senator. Inițial, DNA clasase dosarul.

Informația este anunțată triumfător de site-ul Luju, condus de doi ziariști despre care presa a scris că apar pe lista celor sponsorizați de PSD.

Bogdan Mateescu l-a criticat constant pe fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și a lăudat-o pe Kovesi. „Sunt mândru că un magistrat român, Laura Codruța Kovesi, este primul nume de pe lista, într-o ordine de preferința, întocmită de o comisie de selecție alcătuită din experți independenți, pentru înalta demnitate de procuror european", a scris magistratul pe Facebook.

În plus, el a cerut desființarea SIIJ.

Azi am aflat și eu, nu comentez nimic deocamdată. DNA a dispus o clasare întemeiată pe art 16 lit a din Cpp-faptă nu există. În condițiile în care am o conștiință curată și nu am încălcat legea în viață mea, cererea SIIJ mi se pare suprinzatoare și îngrijorătoare. Nu știu dacă SIIJ a mai formulat astfel de cereri până acum. Rămân adeptul desființării SIIJ, nu interferez în niciun mod cu parcursul procesului, aștept hotărârea ÎCCJ pe care o voi respectă în orice conditii”, a declarat Mateescu după ce a aflat de solicitarea SIIJ.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.