Liviu Dragnea fierbe de la răcoare. Se cere redeschiderea dosarului Tel Drum în fața instanței. Când va avea loc primul termen


Liviu Dragnea fierbe de la răcoare. Se cere redeschiderea dosarului Tel Drum în fața instanței. Când va avea loc primul termen

Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere redeschiderea dosarului Tel Drum, în care fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, așa-numit și baron de Teleorman, este implicat întrucât ar fi suspect că a „inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instutuțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni”, scrie Carmen Dumitrescu în liberinteleorman.ro.

Primul termen în care este pe data de 6 iunie.

Totuși, adevăratele fapte grave ale celui care a fost ani la rândul baron în Teleorman stau în alt dosar și numele acestuia e TELDRUM. Dosarul a fost împărțit de procurorii DNA în două părți și trimis către redeschidere la o instanță din Teleorman și la una centrală. Instanța din Teleorman, mai precis judecătorul Violeta Maidanuc de la tribunalul județean, a respins redeschiderea părții de dosar care ajunsese sub lupa ei. Motivele n-au fost foarte clare. Însă DNA nu s-a oprit aici și a solicitat redeschiderea acelei părți din dosarul Teldrum, stopată de Tribunalul Teleorman”, scrie jurnalista.

Partea dosarului Tel Drum redeschisă de DNA cu primul termen pe 6 iunie, privește reluarea urmăririi penale a lui Liviu Dragnea, parte care cuprinde „unele dintre cele mai grave dintre faptele comise de Liviu Dragnea”

CITIȚI AICI ÎNTREAGA ȘTIRE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.