Klaus Iohannis zdruncină PSD-ul: Corlățean nu va fi ministru la nimic! Chem partidele la consultări în legătură cu punerea în practică a referendumului pentru justiție


Klaus Iohannis zdruncină PSD-ul: Corlățean nu va fi ministru la nimic! Chem partidele la consultări în legătură cu punerea în practică a referendumului pentru justiție

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat în cadrul unor declarații de presă că va convoca partidele la Cotroceni săptămâna viitoare pentru a discuta despre felul în care referendumul pentru justiție poate fi pus în practică. 

Totodată, Klaus Iohannis a dat o lovitură PSD-ului și a transmis că Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic pentru felul în care a manageriat în 2014 votul în Diaspora la prezidențiale. 

"S-a terminat numărarea voturilor la referendum și sunt foarte bucuros să anunț că șase milioane cinci sute de mii de români au răspuns cu „DA” la cele două întrebări, la fiecare dintre cele două întrebări. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluții, am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică în Constituție.

Am decis și am trimis chiar adineauri invitațiile pentru zilele de marți și miercuri, săptămâna viitoare, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții.

Nu cred că există vreun fel de problemă în a transpune aceste modificări în Constituție.Eu nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției, fiindcă ultima dată aici s-au blocat lucrurile. Avem un referendum, avem opinia poporului, aceste modificări trebuie operate.

O a doua chestiune pe care o aduc în discuție este legată de vot. Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi doar la una dintre ele, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginați-vă că PSD nu a găsit altceva de făcut decât să mi-l propună pe domnul Titus Corlățean, artizanul catastrofei la alegerile din 2014. Nu-i suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, că PSD și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din 2014. Pot să vă spun clar că această propunere va fi clar respinsă, Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic.

Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD-ist, n-au decât să evlaueze, să facă ce vor, vina politică este clar la guvern, nu are rost să căutăm în altă parte, să căutăm că un portar la o ambasadă nu s-a înțeles cu un votant. Este evident că vinovați sunt miniștrii de Interne și de Externe, drept pentru care le-am cerut demiterea. Cei doi au umblat pe la televizor să spună că nu își dau demisia, nici nu mă interesează, eu am cerut demiterea", a spus Klaus Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.