ÎPS Teodosie, culmea putregaiului moral. Cuvintele măgulitoare ale arhiepiscopului despre infractorul Mazăre

ÎPS Teodosie, culmea putregaiului moral. Cuvintele măgulitoare ale arhiepiscopului despre infractorul Mazăre

Dacă se mai miră cineva că imaginea Bisericii Ortodoxe Române se prăbușește în ochii românilor, îl readucem în atenție pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

RTV a anunțat luni că ÎPS Teodosie îl va vizita pe fostul edil al Costanței, Radu Mazăre, la închisoare. Relația lui Teodosie cu Mazăre este una apropiată, așa cum reiese și din declarația fostului primar:

„Este mai mult decât un prieten pentru mine. Pot să spun chiar că-l iubesc”, spunea Mazăre despre Teodosie.

Astfel, Teodosie nu s-a lăsat mai prejos și pentru a atinge culmile putregaiului moral l-a asemuit pe Radu Mazăre cu Sfântul Vasile cel Mare, spunând de altfel despre fostul edil al Costanței că l-a alimentat cu dragoste.

„Am întâlnit alţi primari la Bucureşti, îmbrăcaţi în costum, care m-au alimentat cu vorbe. El m-a alimentat cu dragoste. Ceea ce a făcut domnul primar aici, n-am sperat. Tot timpul gândeam la cel mai pilduitor părinte din istoria Bisericii: Sfântul Vasile cel Mare, care în puţinii ani cât a păstorit, a făcut ca niciun om din eparhia lui să nu fie neajutorat", a spus ÎPS Teodosie, potrivit ct100.ro

Amintim că Arhiepiscopul Tomisului are probleme cu legea. Teodosie Petrescu a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. Procesul a început în luna februarie 2017, fiind cunoscut sub numele de „Nazarcea”, după denumirea fermei pe care Arhiepiscopia o are în administrare şi pentru care a obţinut fondurile APIA verificate de procurorii DNA, informează adevarul.ro. În data de 5 iunie ar urma ca instanța să se pronunțe privind sentința în primă instanță. Termenul stabilit pentru verdictul în prima instanță a fost inițial 29 mai, dar judecătorul Curţii de Apel Constanţa a decis în urmă cu o săptămână să rămână în pronunţare în dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de fapte de corupţie.