O uriașă MINCIUNĂ despre Uber, demontată: Compania a plătit impozite cât 8 companii de taximetrie din București!


O uriașă MINCIUNĂ despre Uber, demontată: Compania a plătit impozite cât 8 companii de taximetrie din București!

Un director al companiei Coface, Iancu Guda, a scris, pe Facebook că impozitul plătit de Uber în 2017 este cât impozitul plătit de primele opt companii de taximetrie din Capitală.

Guda explică și cum a fost posibil: ”Uber a înregistrat o cifră de afaceri de aprox 7 mil RON și a plătit impozit de 213K RON (la un profit de 6,5%), iar cele mai mari 8 companii de taximetrie au raportat venituri de aprox 178 mil RON și un impozit total de 223K RON (la o pierdere cumulată de -1,7%, dar cu <Alte cheltuieli din exploatare> de aproape 35% în totalul cheltuielilor, vs media națională de 24%”.

Guda susține că Uber a fost însă atacată de ”băieții deștepți” din taximetrie. ”Concluzia: dacă oferi un serviciu competitiv și calitativ în România, din care obții un profit decent și plătești taxe, NU e bine! Ai grijă să nu-i deranjezi pe <băieții destepți>... 

P.S. pentru postacii... se știu ei care... NU este <fake news>! Sursa datelor-declarațiile financiare ale companiilor analizate, depuse la ANAF. Se poate verifica de oricine (gratuit) pe siteul Ministerului Finanțelor Publice / secțiunea: Informații fiscale și bilanturi”, a scris analistul Coface.

La 23 mai, Guvernul a promis că va adopta în scurt timp o ordonanță de urgență care să reglementeze serviciile de ride-sharing, dar acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.