Prietenii lui Valentin Dragnea, „sfinți” pe pereții unei Biserici din Teleorman


Prietenii lui Valentin Dragnea, „sfinți” pe pereții unei Biserici din Teleorman

Jurnalista Carmen Dumitrescu dezvăluie în liberinteleorman.ro faptul că la intrarea unei Biserici din Turnu Măgurele, în județul Teleorman, stau pictate chipurile fraților Codrea, unii dintre cei mai bogați oameni din oraș, prieteni cu Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD. Cei doi frați au fost fotografiați la nunta lui Valentin Dragnea.

Se pare că donațiile lor au ajutat la construirea lăcașului de cult, iar preoții de acolo au ales să-și exprime mulțumirea prin acest gest exagerat. Bineînțeles, bogații n-au avut nimic de comentat cu privire la gestul preoților și i-au lăsat să-i picteze, deși donațiile pentru construcția de biserici ar trebui să rămână o chestiune privată, între donator și preot. În virtutea smereniei, desigur. Oamenii locului, însă, au fost foarte deranjați. De vreo doi ani, de când fețele fraților Codrea au apărut pe pereții bisericii din Turnu Măgurele, printre chipuri de sfinți și îngeri, mai multe persoane care merg acolo să se întâlnească cu Domnul și-au tot exprimat nemulțumirea. Fie public, fie între patru ochi cu preoții. Și, în ciuda argumentelor enoriașilor, care văd o exagerare grosolană în această pictură, preoții le spun, în termeni smeriți, desigur, că banul e ochiul dracului, dar e bun atunci când servește scopului divin”, scrie Carmen Dumitrescu.

Sursă foto: liberinteleorman.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.