Ponta, UMILIT la Bruxelles: a fost REFUZAT de grupul din care vor face parte USR și PLUS în Parlamentul European


Ponta, UMILIT la Bruxelles: a fost REFUZAT de grupul din care vor face parte USR și PLUS în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Preda, membru al PLUS, a scris pe Facebook că lui Victor Ponta i s-a trântit ușa în nas când a încercat să fie primit în noul grup care se va forma în Parlamentul European, sub patronajul politic al președintelui Franței, Emanuel Macron.

”Victor Ponta a încercat să adere la grupul din care fac parte PLUS și USR în Parlamentul European. A fost trimis la plimbare. Va fi coleg cu Rovana și cu Terheș”, a scris Preda pe Facebook.

Miercuri, Ponta susținea că Pro România, care va avea doi europarlamentari, negociază și cu socialiștii și cu noul grup, din care vor face parte USR și PLUS.

”S-a anunţat că grupul actual ALDE se va autodizolva şi se va constitui un nou grup. Europarlamentarii noştri vor participa la constituirea noului grup”, explica Dacian Cioloș, la 26 mai.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.