Ovidiu Raețchi îi solicită demisia lui Teodor Meleșcanu pentru eșecul României la ONU: "Înțelegea prea bine că se va ajunge aici!"


Ovidiu Raețchi îi solicită demisia lui Teodor Meleșcanu pentru eșecul României la ONU: "Înțelegea prea bine că se va ajunge aici!"

România a pierdut alegerile pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate de la ONU. Ţara noastră era în competiţie cu Estonia, pentru un mandat de doi ani în Consiliul de Securitate, din partea Grupului țărilor est-europene. Pentru a obţine acest loc, România avea nevoie de cel puţin două treimi din voturile ţărilor membre ONU, adică cel puţin 127 de voturi. A primit doar 58 de voturi, în timp ce Estonia fost aleasă cu 132 de voturi.

În acest context, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, identifică câteva episoade, ce îi au ca protagoniști pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, care au dus la eșecul României în obținerea locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate de la ONU. Totodată, deputatul PNL îi cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, căci știa că se va ajunge în acest punct, dar a preferat să tacă pentru a-și conserva postul în Guvern. 

"În mod previzibil, România a pierdut cursa pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Munca de ani de zile a unor profesioniști a fost sabotată de aflarea în treabă și băgarea în seamă absolut revoltătoare a lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe subiecte diplomatice pe care nu le înțelegeau și nu le stăpâneau. Au anunțat mutări de ambasade fără să se consulte cu decidenții reali, au luat pe nepregătite aliații europeni, au generat tensiuni cu parteneri tradiționali din Orientul Mijlociu, au promis lucruri pe care știau că nu le pot onora procedural - și, în final, nu au realizat nimic, ne-au făcut de râs pe plan extern și au pierdut voturile de care țara noastră avea nevoie la ONU. Iar ministrul de Externe Meleșcanu le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului, deși, spre deosebire de ei, înțelegea prea bine că se va ajunge aici. Dar a ales să-și conserve postul ministerial, nu să apere onoarea diplomaților români. E absolut firesc ca Meleșcanu să demisioneze după acest eșec pentru care e direct vinovat. Dar el a dovedit deja, în cazul votului din Diaspora, că nu dă doi bani pe asumarea răspunderii și a propriilor greșeli", transmite Ovidiu Raețchi pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.