Un senator anunță că depune plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă. Teodorovici, luat și el în vizor


Un senator anunță că depune plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă. Teodorovici, luat și el în vizor

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a anunțat că va depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru prezentarea în Parlament a unui buget cu date false. Totodată, parlamentarul a precizat că se analizează depunerea unei plângeri penale și împotriva lui Teodorovici pe aceeași speță. 

"Plangere penala pentru prezentarea in Parlament a unui buget cu date false.

Astazi in BEX am propus si s- a aprobat formularea unei plangeri penale impotriva premierului Viorica Dancila.

Aceasta a recunoscut ca nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 si nu si-l asuma.

Ne uitam si daca avem toate argumentele pentru o plangere penala pentru Orlando Teodorovici pentru aceleasi motive", a informat liberalul pe Facebook. 

În următoarea postare, senatorul PNL Florin Cîțu descrie mai pe larg motivul pentru care depune o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă:

"Dancila a recunoscut ca este VINOVATA si trebuie sa plateasca!

In aceasta seara la Digi24 am anuntat ca maine voi propune din nou in BEX ca PNL sa faca plangere penala impotriva Vioricai Dancila.

Astazi Dancila a recunoscut ca nu-si asuma bugetul. Este fundamentat pe date FALSE si nu si-l asuma. Asta da premiera!

La momentul cand s-a dezbatut bugetul Teodorovici a aruncat declaratiile pe proprie raspundere pe care trebuia sa le semneze conform legii.

Dancila si Teodorovici incalca legislatatia in vigoare (explicatia mai jos) iar asta Dancila a admis ca este vinovata.

Legea 69/2010 specifica in mod expres si cumulativ ca prezentarea bugetului se face insotita de doua declaratii pe propria raspundere.
Art 30:
(4) Guvernul are obligația de a prezenta Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilității fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară și orice alte prevederi ale prezentei legi, iar prim-ministrul și ministrul finanțelor publice vor semna o declarație ce atestă această conformitate, declarație care va fi prezentată Parlamentului împreună cu bugetul anual.
(5) În eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiția de conformitate prevăzută la alin. (4), prim-ministrul și ministrul finanțelor publice vor menționa în declarație abaterile, precum și măsurile și termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile responsabilității fiscale, cu regulile fiscale și cu strategia fiscal-bugetară.
(6) Consiliul fiscal va exprima o opinie cu privire la declarația menționată la alin. (4), inclusiv mențiunile prevăzute la alin. (5).
Aceste declaratii atesta , FOARTE IMPORTANT, “corectitudinea și integralitatea informațiilor din strategia fiscal-bugetară și conformitatea acesteia cu prezenta lege, țintele sau limitele pentru regulile fiscale și respectarea principiilor responsabilității fiscale.”

Mai mult arata ca bugetul si strategia fiscal bugetara “respecta principiile responsabilității fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară și orice alte prevederi ale prezentei legi”.

Dragnea a premeditat falsificarea datelor din buget si in OUG 114 a introdus derogari de la art 30 prezentat mai sus.

Art. 46 - (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea și integralitatea informațiilor din Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 - 2021.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 și perspectiva 2020 - 2022 în țintele, obiectivele și prioritățile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 - 2021.

(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 - 2022.

DAR , foarte important, declaratiile pe propria raspundere RAMAN. Greseala majora a celor care au redactat OUG 114. Inteleg ca deja o parte au fost concediati", a scris senatorul PNL pe Facebook. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.