VIDEO Plahotniuc a cedat. PDM se retrage de la guvernare


VIDEO Plahotniuc a cedat. PDM se retrage de la guvernare

Partidul lui Plahotniuc a cedat. Astfel, PDM a anunţat vineri, 14 iunie, că se retrage la guvernare, iar Guvernul Filip îşi dă demisia. Cu toate acestea, Plahotniuc a transmis prin purtătorul de cuvânt al PDM că Guvernul Maiei Sandu se află în ilegalitate.

"Astăzi a avut loc Consiliul Național Politic al PDM. Am discutat despre situația din țară și posibilele soluții pentru ieșirea din criză. S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluțiilor legate de soluționarea crizei politice constituționale și instituționale. PDM a fost pregătit în aceste discuții să ofere soluții juridice pentru ca partidele care au constituit alianța politică să poată prelua în mod legal conducerea Guvernului. Avem soluții juridice pentru aceasta și pentru ca binomul PSRM-ACUM să poată prelua guvernarea legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. 

În aceste condiții, având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare, dar în același timp, de a debloca criza în care se află țara, PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate acest lucru în situația jurdică în care ne aflăm, Astfel, prim-ministrul și toți miniștrii urmează să demisoneze începând cu ziua de astăzi. Decizia noastră are efect politic. Va rezolva parțial blocajul politic în care ne aflăm și va fi un semnal clar că PDM nu se ține de putere, lucru pe care noi îl vorbim de altfel de mai multe zile. 

Însă, decizia noastră de astăzi nu va soluționa în niciun fel problema blocajului juridic și instituțional în care țara se află. În aceste condiții, sarcina preluării în legalitate a guvernării rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM-ACUM, creat de Igor Dodon și partidele așa-zise deja pro-europene", este o parte din discursul purtătorului de cuvânt al PDM.

Puteți urmări discursul integral în cele ce urmează:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.