Ministrul Meleșcanu îi plătește pensionarului de lux Meleșcanu o pensie SPECIALĂ de aproape 9.000 de lei/ lună, cu 25% peste cea din 2017


Ministrul Meleșcanu îi plătește pensionarului de lux Meleșcanu o pensie SPECIALĂ de aproape 9.000 de lei/ lună, cu 25% peste cea din 2017

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, și-a publicat noua declarație de avere, care arată că a încasat, în 2018, pensii speciale în valoare totală de 107.232 de lei. În 2017, el încasase 87.600 de lei din pensiile speciale. În regimul Dragnea, pensia specială a ministrului de externe a crescut cu circa 25%.

Meleșcanu are 78 de ani. El lucrează în ministerul de Externe din 1966, în regimul Ceaușescu.

Indemnizația de ministru a lui Meleșcanu a fost, în 2018, de 157.000 de lei și, în plus, el a încasat 53.000 de lei de la SNSPA și 3600 de lei de la Universitatea Hyperion, în calitate de profesor universitar.

Statul îi mai plătește și 21.000 de lei pe an în calitate de administrator la Fabrica de avioane Craiova.

În 2017, șeful pe linie de partid a lui Meleșcanu, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, promitea că va stopa cumulul pensiei cu salariul de la stat: „Odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.