RECOMPENSĂ pentru că a hăituit-o pe Kovesi: Florea, noua șefă a SIIJ! Gașca Savonea din CSM și-a bătut joc de procurorul care anchetează violențele din 10 august


RECOMPENSĂ pentru că a hăituit-o pe Kovesi: Florea, noua șefă a SIIJ! Gașca Savonea din CSM și-a bătut joc de procurorul care anchetează violențele din 10 august

Adina Florea a câştigat concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională.

Comisia de examen din cadrul CSM, controlată de gașca judecătoarei Lia Savonea, i-a dat nota 9,86.

În octombrie 2018, secția de procurori a CSM a respins propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care o propusese pe Florea la conducerea DNA, în locul lui Kovesi.

În schimb, marți, Bogdan Pîrlog, procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a obţinut punctajul 3,85 din partea comisie de concurs care decide viitorul șef al SIIJ.

Pîrlog propunea, în proiectul său, sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia, sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare, restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal, restituirea dosarelor nou formate  către parchetele competente potrivit legii, sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”).

Decizia finală privind desemnarea conducerii Secţiei pentru investigarea magistraţilor revine plenului CSM, care se va pronunţa joi pe acest subiect, pentru a valida rezultatul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.