Păruială între PSD-iști. "Vedeta" Sputnik, Pleșoianu, aruncă cu săgeți către Ana Birchall pentru că ar fi fost pusă de americani ca ministru al Justiției


Păruială între PSD-iști. "Vedeta" Sputnik, Pleșoianu, aruncă cu săgeți către Ana Birchall pentru că ar fi fost pusă de americani ca ministru al Justiției

Vedeta Sputnik, oficina de propagandă a Rusiei, Liviu Pleșoianu, de altfel deputat PSD, o atacă pe Ana Birchall, ministrul PSD al Justiției, spunând că a fost aleasă de „domnii de peste Ocean” pentru a fi numită în Guvern și invocă „statul paralel”, dat fiind faptul că ministra ar fi „executat, cuminte, ordinele”.  

Liviu Pleșoianu susține în postarea sa că „România este o colonie în devălmășie, cu câțiva stăpâni mari și mulți stăpâni mai mici” și, totodată, își asigură urmăritorii că el va lupta pentru ca românii să fie „liberi și demni”. 

În ultima parte a postării, deputatul PSD a publicat un fragment din declarația procurorului general al SUA pentru a-și întări argumentele în fața simpatizanților PSD.

E clar pentru toată lumea de ce e Birchall la «Justiție», de ce n-a comentat nimic Werner, de ce se pozase distinsa doamnă Birchall cu Hans Klemm cu câteva ore înainte de a fi propusă ministru de distinsa doamnă Dăncilă#2? Pe Birchall au propus-o sau cel puțin au confirmat-o ministru la «Justiție» domnii de peste Ocean, n-am niciun dubiu! Aceiași domni care au decorat-o pe Kovesi, aceiași domni care i-au decorat pe Maior și Coldea în plin scandal legat de protocoalele secrete... Iar cea care a fost plecată nouă ani din țară (și de-aia nu știe nimic despre «statul paralel») a executat, cuminte, ordinele.

România ESTE o colonie în devălmășie, cu câțiva stăpâni mari și mulți stăpâni mai mici. Și așa va rămâne dacă poporul român e fericit cu acest statut! În ce mă privește, am inima împăcată. Chiar fac TOT ce ține de mine pentru a nu mai fi sclavi, pentru a ne ridica din genunchi și a ne comporta ca niște oameni LIBERI și DEMNI. Voi merge până la capăt în acest an și voi continua să spun: FIE SĂ FIM! Apoi, la prezidențiale (ultima șansă a acestei țări), ne vom număra și vom vedea câți suntem...

Procurorul General al SUA: «Apreciez în mod special șansa de a mă întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial»”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.