Darius Vâlcov, luat la rost de revoluționarul Marian Ceaușescu


Darius Vâlcov, luat la rost de revoluționarul Marian Ceaușescu

Eminența cenușie a celebrului program de guvernare pesedist care l-a ajutat pe infractorul Liviu Dragnea să obțină un scor remarcabil la alegerile din 2016 s-a prezentat, vineri, la Curtea de Apel București pentru a-și susține contestația față de controlul judiciar dispus de DIICOT în dosarul în care este acuzat de divulgarea unui secret care periclitează securitatea națională.

În așteptarea momentului intrării în instanță, Darius Vâlcov, alungat de la Palatul Victoria imediat după încarcerarea amicului Dragnea, s-a plimbat pe holurile Palatului de Justiție, unde a fost luat la întrebări de revoluționarul Marian Ceaușescu.



Potrivit ziare.com, „cred că știți cu toții care e adevărul" -  a fost singură afirmație a lui Darius Valcov în instanță.

Darius Valcov are mai multe obligații și interdicții pe o perioada de 60 de zile în care este cercetat sub control judiciar. „El nu poate părăși orașul Slatina (Olt), nu poate comunica cu mai multe persoane, nu poate purta arme, trebuie să se prezinte la organul de poliție sau la parchet ori de câte ori este chemat, sunt o parte din acestea," explică surse judiciare pentru ziare.com.

Dosarul a fost deschis după ce Darius Valcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI și Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016.

Cu toate că SRI și Parchetul General au precizat că protocolul nu mai producea efecte, documentul era unul secret. Potrivit Mediafax, protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde vine Adina Florea, principala favorită la şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.