BĂTAIE DE JOC: Pensiile ”specialilor” din Guvern au EXPLODAT, în timp ce puterea de cumpărare a pensionarilor obișnuiți a scăzut!


BĂTAIE DE JOC: Pensiile ”specialilor” din Guvern au EXPLODAT, în timp ce puterea de cumpărare a pensionarilor obișnuiți a scăzut!

În Guvernul României activează doi pensionari, Teodor Meleșcanu și Petre Daea, iar pensiile lor speciale au crescut cu 30-40% într-un singur an.

În acest timp, datele Institutului Național de Statistică arată că, chiar dacă pensiile au crescut ușor, puterea de cumpărare  a pensionarilor obișnuiți, din sistemul de asigurări sociale, a scăzut.

Potrivit declarațiilor de avere depuse în 2018 și 2019, pensia specială a lui Teodor Meleșcanu era, în 2017, de 87.600 de lei/ an și a ajuns, în 2018, la 107.000 lei/ an.

În cazul lui Petre Daea, pensia specială a crescut de la 80.000 de lei la 111.000 de lei pe an. Daea încasează și o pensie obișnuită, care era de aproximativ 35.000 de lei în 2017 și a depășit 39.000 lei/ an în 2018.

În acest timp, ultimele date statistice arată că pensia medie lunară a crescut în trimestrul I  2019 cu 0,3%, la 1.227 de lei, dar din cauza scumpirilor puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut cu 1,4%. 

”Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 98,6%”, arată INS.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.