Dragoș Tudorache neagă o colaborare între Renew Europe și PES împotriva PPE și îi dă replica lui Siegfried Mureșan: "S-a uitat la alte negocieri"


Dragoș Tudorache neagă o colaborare între Renew Europe și PES împotriva PPE și îi dă replica lui Siegfried Mureșan: "S-a uitat la alte negocieri"

Europarlamentarul USR-PLUS, Dragoș Tudorache, îi dă replica lui Siegfried Mureșan și neagă o alianță între grupul Renew Europe și PES împotriva PPE. 

CITIȚI ȘI: Siegfried Mureșan, atac la grupul lui Cioloș: S-au aliat cu socialiștii, care NU au susținut candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European

Totodată, Dragoș Tudorache subliniază că, de altfel, au fost teme și subiecte referitor la care popularii europeni și socialiștii europeni s-au înțeles. 

Redăm postarea lui Dragoș Tudorache de pe Facebook:

"Cred că Siegfried Mureșan, care vede o colaborare între grupul Renew și socialiști împotriva popularilor, s-a uitat la alte negocieri.

Și eu fac parte din echipa de negociere, ba chiar am condus lucrările pe pachetul de justitie și afaceri interne la cererea celorlalți negociatori, și am observat o aliniere și o colaborare bună în aceste negocieri între toate cele trei grupuri.

Ba chiar foarte multe subiecte și teme unde popularii și socialiștii au fost complet compatibili - așa cum de altfel s-a întâmplat și în mandatul trecut, când cele două familii au făcut toate jocurile în PE.

Înțeleg că popularii sunt supărați că Manfred Weber nu are susținere majoritară nici în Parlament și nici în Consiliul European, dar pentru asta singurii responsabili sunt popularii, pentru că au ignorat semnalele politice venite de mai bine de jumătate de an.

În loc să vadă acum conspirații împotriva lor, ar trebui să înceapă să înțeleagă că există o configurație nouă a Parlamentului European de care trebuie să țină seama - cu trei forțe puternice, nu doar cu două, cum au fost obișnuiți.

Și îl rog pe Siegfried Mureșan să nu mai vadă lucruri „grave pentru România" când, pentru prima dată, un șef de grup este român și interesul nostru ca țară va fi foarte bine reprezentat, îl asigur.

Grupul Renew Europe nu este al lui Macron așa cum, sper eu, nici PPE nu este al lui Merkel. O asemenea simplificare, cel puțin în cazul Renew, este falsă", a scris europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Tudorache. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.