Un sociolog cunoscut anunță SFÂRȘITUL lui Tăriceanu: ȘARLATANUL cerșește sprijin pentru o candidatură la Cotroceni, deși el nici NU mai există din punct de vedere electoral


Un sociolog cunoscut anunță SFÂRȘITUL lui Tăriceanu: ȘARLATANUL cerșește sprijin pentru o candidatură la Cotroceni, deși el nici NU mai există din punct de vedere electoral

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, pe Facebook, de ce fostul manechin Călin Popescu-Tăriceanu și-a terminat deja cariera politică, deși șeful ALDE nu dă semne că ar fi apt să înțeleagă această evidență și se încăpățânează să cerșească susținere la PSD și la Pro România (adică PSD 2) pentru a intra în cursa prezidențialelor.

”Lămuriți-mă și pe mine. Ce dă Tăriceanu contra ditamai susținerea? Șanse de câștig? Un spectacol gratis cu pantaloni roșii? Un număr de magie cu procente?”, întreabă Lăzăroiu, nu fără o doză consistentă de ironie, după ce trece în revistă, punctual, motivele pentru care controversatul șef al ALDE s-a transformat într-un cal mort din punct de vedere electoral.

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Sebastian Lăzăroiu.

”Nu mă lasă să dorm tupeul lui Tăriceanu. Deci ce face omul ăsta, venit din negura politicii...Umblă pe la ghișee și cerșește sprijin pentru o candidatură la prezidențiale.

Ce cere mai exact de la PSD și de la ProRomânia? Păi, toate organizațiile lor (de bine de rău mai are și Ponta niște filiale furate cu totul de la PSD) să se încoloneze în spatele lui. Să-și rupă aceia două perechi de pantofi, să convingă lumea că el e alesul. Postacii, fufezele, mormolocii, tălpașii, lipitorii să se alinieze cu toții și să fluture stegulețele pentru el.

Și el ce oferă la schimb? Augusta lui persoană? Aia care nu poate strânge o babă în brațe, care se bagă în față la coadă să nu se frece de prostime. Discursul lui tălâmb cu statuparalel, ăla de-a băgat PSD în rahat până-n gât la ultimele alegeri?

Păi, Pleșoianu îl interpretează mai artistic și are și sprijin necondiționat de la sputnik. Partidulețul lui cu care a scos 4% la alegeri? Ce oferă șarlatanul ăsta ca să convingă pe cineva să pună-n mișcare o uriașă mașinărie de făcut voturi? Bani? Vezi să nu! Relații externe? De unde? De la Moscova? Îl au pe Pleșoianu. Experiență? La ce? La băgat țara în faliment, ca în 2008. Păi, îl au pe Teodorovici, chiar mai talentat.

Lămuriți-mă și pe mine. Ce dă Tăriceanu contra ditamai susținerea? Șanse de câștig? Un spectacol gratis cu pantaloni roșii? Un număr de magie cu procente?”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.