Semnalul de alarmă al unui deputat privind proiectul de lege anti-protestatari, inițiat de Carmen Dan: Polițiștii ar putea folosi forţa, bastoanele, forţa fizică, pumnii, picioarele, gazele lacrimogene!


Semnalul de alarmă al unui deputat privind proiectul de lege anti-protestatari, inițiat de Carmen Dan: Polițiștii ar putea folosi forţa, bastoanele, forţa fizică, pumnii, picioarele, gazele lacrimogene!

Deputatul USR Stelian Ion a acordat un interviu pentru publicația Epoch Times (îl puteți citi integral AICI) în cadrul căruia a vorbit despre controversatul proiect de lege (îl puteți consulta AICI) prin care ministrul de Interne, Carmen Dan, și deputatul PSD Florin Iordache vor să sporească atribuțiile Poliției.

Concret, întrebat dacă legea trece în această formă juridică, ce ar putea face poliţiştii sau jandarmii, deputatul USR a subliniat efectele dezastruoase pe care le-ar produce:

"Poliţiştii ar putea să solicite protestatarilor să părăsească zona, cum s-a mai întâmplat, şi dacă nu se supun indicaţiilor poliţiştilor, aceştia pot folosi forţa, bastoanele, forţa fizică, pumnii, picioarele, gazele lacrimogene şi alte instrumente pe care le au în dotare, având acoperirea legii.

Aceste mijloace sunt total inacceptabile faţă de protestatarii paşnici de aceea noi vom ataca la Curtea Constituţională, vom folosi toate mijloacele care ne sunt la îndemână pentru a bloca acest proiect.

E adevărat, sunt câteva articole care au probleme, dar tocmai pentru că aceste puţine articole sunt foarte grave, vom face toate demersurile pentru ca legea să nu intre în vigoare în această formă.

Mai sunt şi alte prevederi. De exemplu, se creşte amenda pentru refuzul de legitimare sau pentru faptul că nu ai la tine eventual cartea de identitate pentru a te legitima: de la 500 lei cât este acum maximum, la 1500 de lei. Este o creştere foarte mare. Este de trei ori mai mult decât în prezent. Nu cred că se justifică. Un alt motiv pentru care vom vota împotrivă şi vom contesta", a declarat Stelian Ion. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.