Ministerul Justiției a anunțat când va fi publicat raportul GRECO


Ministerul Justiției a anunțat când va fi publicat raportul GRECO

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) hotărârea Guvernului de a publica cele două rapoarte cu privire la România. Acestea vor fi afișate pe 9 iulie, ora 11:00, atât pe site-ul Ministerului de Justiție, cât și pe cel al GRECO. 

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ”Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” și ”Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România”. Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea rapoartelor sus-menționate în data de 9 iulie 2019, la ora 11:00 (ora României)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română și în limba engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiției (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Guvernul a avizat, miercuri, publicarea raportului GRECO.

Amintim că raportul anual GRECO publicat în iunie subliniază că percepția publică privind nivelul scăzut al corupţiei în unele țări poate conduce la subestimarea necesității unor măsuri de combatere a practicilor de corupție. 

Astfel, în cazul României, raportul GRECO notează că a fost făcută o serie de recomandări privind reformele justiției.

Raportul GRECO, potrivit informațiilor, cere desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților, instituția fiind considerată o anomalie care poate fi folosită în scopuri politice. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.