Dezvăluire șocantă: Rareș Bogdan îl atacă pe Dacian Cioloș pentru că așa vrea Klaus Iohannis


Dezvăluire șocantă: Rareș Bogdan îl atacă pe Dacian Cioloș pentru că așa vrea Klaus Iohannis

A fost competiție de postări critice, week-enul ăsta, la adresa aparițiilor repetate la Atena3 a penelistului de dată recentă Rareș Bogdan, fost jurnalist aflat pe poziții de aversitate și chiar ură cu postul de televizune al securistului Dan Voiculescu. Sâmbăta trecută, RB s-a aflat, alături de pesedista Carmen Avram, în emisiunea Sabinei Iosub, una din vocile cele mai agresive ale propoagandei antijustiție anteniste. DETALII AICI.

Jurnalista Ramona Ursu (Newsweek): „I-am urmărit dimineață, la Antena 3, pe Rareș Bogdan și pe Carmen Avram. Au vorbit despre activitatea lor în Parlamentul European. Carmen Avram a spus că una dintre comisiile din care face parte este cea de Agricultură, de unde promite așa: “Îmi doresc foarte tare să mișc lucrurile pentru România”. Deosebit. Dar nu despre ce platitudini îndrugă Carmen Avram voiam să spun, că nu de asta m-am uitat sâmbătă dimineața la Antena 3. Ci eram curioasă să văd ce spune Rareș Bogdan, care observ că nu a înțeles mai nimic din criticile care i-au fost aduse după ultima vizită la televiziunea infractorului securist Dan Voiculescu. (...) În 2012, mi-am promis că nu voi mai vota niciodată PNL. Asta după acea otravă care a însemnat USL. L-am votat, însă, pe Iohannis, în 2014, în ambele tururi. Dar strict în privința PNL, chiar și cu micile lui reforme interne, chiar și cu lupta pentru Justiție din ultimii ani, pe care știu că a susținut-o, chiar și cu câțiva oameni valoroși pe care îi cunosc acolo, nu mi-am schimbat până acum părerea față de 2012. Asta e. Îmi provoacă scârbă, repulsie, dispreț până la rău de la stomac orice formă de apropiere PSD - PNL. Inclusiv tipul ăsta de ambalitate slinoasă de care spuneam, pe care am văzut-o în această dimineață la televiziunea lui Voiculescu”.

Duminică,șefa de la ziare.com. Ioana Ene Digioiu, una din cele mai informate jurnaliste pe partea de justiție și invitată predilctă cândva la „măsuța lui Rareș Bogdan” de la Realitatea, a exprimat pe pagina sa de Facebookun punct de vedere cel puțin interesant: „Văd fie nervi, fie tăcere ofuscată după ce Rareș Bogdan s-a aliat la Antena 3 cu Camen Avram, împotriva USR-PLUS. Nu vreau să va stric seară, dar mai bine începeți să digerați de pe acum că să nu va rapuna icterul mai târziu. Rareș Bogdan poate face fronde față de Ludovic Orban sau orice alt lider sau for liberal, dar nu față de Klaus Iohannis. Niciodată. Și din loialitate autentică, dar și pentru că Iohannis este singurul motiv pentru care Rareș Bogdan nu a fost încă mâncat de baronii PNL. Dacă Rareș Bogdan s-a aliat fățiș cu pesedistă Avram la televiziunea lui Voiculescu împotriva USR-PLUS este pentru că așa vrea Iohannis. Și Iohannis vrea așa pentru că în turul doi al prezidențialelor ar putea avea nevoie de voturile PSD împotriva candidatului USR-PLUS. Personal trebuie să lupte electoral cu PSD, dar prin intermediari întinde punți. Politic e un calcul corect. În rest, cum va spuneam, digestie ușoară și, la nevoie, băgați și niște lămâie. E bine să va antrenați pentru finalul anului.

P.S. A se scuti cu întrebare "ce aveți cu președintele?". Va răspund dacă va mai fi nevoie după ce treceți de icter.”

Doamna Dogioiu a dezvoltat această ipoteză într-un editorial mai amplu publicat pe ziare.com„Jocurile și alianțele nevăzute ale prezidențialelor. Cine cu cine pentru ce?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.