Sfidare la adresa bucureștenilor. Tramvaiele și troleibuzele mai au puțin și se dezmembrează, dar Firea și STB au organizat un concert de 200 de mii de euro


Sfidare la adresa bucureștenilor. Tramvaiele și troleibuzele mai au puțin și se dezmembrează, dar Firea și STB au organizat un concert de 200 de mii de euro

Consilierul general PNL al Municipiului București, Ciprian Ciucu, critică concertul (vedeți video AICI) organizat de Societatea de Transport București (STB), organizat în Parcul Izvor, la aniversarea de 110 ani de transport public în Capitală, în condițiile în care tramvaiele și troleibuzele stau să se dezmembreze în timpul mersului, iar noile autobuze de la Otokar se strică rând pe rând. 

În consacrata tradiție de tocat banii aiurea a primăriței, STB a organizat un concert de vreo 200.000 de euro la care au participat vreo 400 de oameni, aduși cu arcanul pentru ca mizeria de concert să nu pară cu totul un fiasco”, a spus Ciprian Ciucu.

De asemenea, consilierul general susține că directorul STB, Andrei Creci, trebuie să își dea demisia pentru „rușinea cu care a acoperit STB la aniversarea de 110 ani”. 

Ciprian Ciucu subliniază că cei 200.000 de euro cheltuiți pentru câteva sute de participanți ar fi putut fi investiți în cumpărarea unui autobuz sau pentru renovarea a 200 de stații de autobuz. 

Redăm postarea lui Ciprian Ciucu:

Dacă tot nu se vorbește pe tema asta, nu-i nimic, insist eu: in consacrata tradiție de tocat banii aiurea a primăriței, STB a organizat un concert de vreo 200.000 de euro la care au participat vreo 400 de oameni, aduși cu arcanul pentru ca mizeria de concert să nu pară cu totul un fiasco.
Pe românește, au dat cca. 500 de euro / 2.000 lei pe cap de spectator adus. (rotunjind) Cu banii aceștia mai bine... etc. etc.

Directorul STB, Andrei Creci, trebuie să își dea demisia pentru rușinea cu care a acoperit STB la aniversarea de 110 ani (sic!).

Și un mesaj pentru Smiley, Delia & Co. Dragilor, sunteți artiști mari dar oameni mici. Din categoria solistului de la Holograf”, a scris consilierul general din partea PNL la Primăria București pe Facebook.

200.000 a plătit STB pentru un concert cu 400 de participanți. În loc sa distreze o timp de oră 400 de oameni, cu banii aceia mai cumpara un autobuz și trasporta zilnic mii de oameni. Sau renova 200 de stații de autobuz”, a mai scris Ciprian Ciucu.

Pentru festinul organizat în Parcul Izvor, STB a adus pe scenă artiști precum Jo, Bromania, Whats Up și Smiley. Apariția lui Smiley la concert a fost cea mai scumpă, în valoare de 12 mii de euro. 

În context, președinta USR București, Roxana Wring, atrage atenția că STB nu mai are bani nici măcar de piese de schimb, dar organizează concerte aniversare. 

Doar o administrație ticăloasă taie banii de la piesele de schimb ale autobuzelor ca să îi dea pe un concert. STB organizează mâine un eveniment pentru a ”sărbători” 110 ani de existență. De parcă ar fi și mari realizări cu care să se mândrească. În fine, nu doar asta e problema.

Problema este că în același timp, STB trebuie să taie masiv din buget pentru că pur și simplu nu mai sunt bani. Există o circulară trimisă acum o săptămână în care șefilor de la STB li se cere să taie nu doar de la sporuri și eventual salarii (prin amânarea creșterilor), dar li se cere ”reducerea drastică a achiziției de materiale, piese de schimb, lucrări și servicii”.

Incapacitatea Primăriei de a face un buget realist îi lovește direct pe bucureșteni. Nu numai că plătesc taxe ce sunt risipite de această administrație iresponsabilă, dar siguranța lor este pusă în pericol prin decizii cum este aceasta de a nu mai achiziționa piesele de schimb necesare la STB.

Și, repet, asta în timp ce STB aruncă zeci de mii de euro (poate sute) pe organizarea unui concert perfect inutil”, scrie pe Facebook Roxana Wring, de la USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.