VIDEO Marian Ceaușescu, tâlhărit de un grup de manifestanți care cereau eliberarea "martirului" Dragnea. Memoria deținuților politic, murdărită de oamenii aduși de Gelu Vișan


VIDEO Marian Ceaușescu, tâlhărit de un grup de manifestanți care cereau eliberarea "martirului" Dragnea. Memoria deținuților politic, murdărită de oamenii aduși de Gelu Vișan

Nu mai mulți de 30 de susținători ai PSD, dar mai ales ai lui Liviu Dragnea, s-au adunat pe 7 iulie, cu prilejul Zilei Justiției, în Piața Universității, la chemarea fostului parlamentar PDL, Gelu Vișan.

Manifestanții au susținut că fostul președinte al PSD, pușcăriașul de drept comun Liviu Dragnea, ar fi... deținut politic, ceea ce este cel puțin scandalos, și halucinant de-a dreptul, deoarece adevărații deținuți politic au avut de suferit în perioada tenebrosului comunism în închisori (torturați și asasinați în masă) și, totodată, Piața Universității trebuie să fie un loc destinat comemorării eroilor care au murit la Revoluția din 1989, în numele libertății, și nu un loc destinat susținerii unor condamnați pentru fapte de corupție. ”Argumentul” invocat de unii protestatari ține de completurile de trei judecători de la ÎCCJ, care au fost declarate neconstituționale de CCR (păpușată de putere) în urma sesizării deputatului PSD Florin Iordache, pe motiv că nu ar fi specializate în cazuri de corupție. Un astfel de complet l-a judecat și pe Dragnea, în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dar decizia definitivă de condamnare la închisoare a președintelui PSD a fost dată de un complet de cinci legal, fapt ignorat de cei aflați la manifestația din Piața Universității. 

Vă prezentăm o parte din mesajele manifestanților scandate pentru câteva minute în soare, căci s-au refugiat imediat înapoi la umbră sub un copac: "Je suis Liviu Dragnea", "Liviu Dragnea Martirul Neamului Romanesc", "Dreptate pentru Dragnea". 

Redăm chemarea la manifestație adresată de Gelu Vișan pe Facebook:

"În România sunt mii de Deținuți Politici! 

Oamenii aceștia fac Pușcărie după ce au fost Judecați și Aruncați în Închisori de Completuri Ilegale de Judecători, Adevărate Tribunale ale Poporului! 
Ei zac în Pușcării, în timp ce Călăii lor au luat ilegal câte 25% în plus, doar pentru că i-au aruncat în Închisori! 
În România, Dreptatea nu mai există, iar Democrația a fost înlocuită cu o Dictatură mult mai Periculoasă decât cea Comunistă!

Vă chem Duminică, 07 Iulie ora 18:00 
la Troița din Piața Universității, 
Să depunem o floare și să aprindem o lumânare în memoria celor peste 1100 de Martiri care au Murit pentru Libertate și Democrație! 
Să cerem Instituțiilor Statului să Elibereze Toți Deținuții Politici! 
Veniți împreună cu soțul, cu soția, cu copiii, cu prietena, cu prietenul, pentru a apăra Democrația și Libertatea pe care ne-au dat-o eroii noștri!
Dumnezeu Să Ajute România!
Dumnezeu Să-i Ajute pe Români!


Gelu Vișan
06 07 2019".

Exaltat de inițiativa lui Gelu Vișan s-a arătat și pușcăriașiul Adrian Severin, fost europarlamentar, printr-un comentariu pe Facebook la postarea fostului parlamentar PDL: 

"Excelentă inițiativă. Este important să vorbim cât mai mult de deținuții politici, astfel încât poporul să ajungă a conștientiza existența lor.

V-aș sugera, însă, să mai vorbim și despre categoria “condamnaților politici” care îi include pe deținuți, dar îi mai cuprinde și pe cei care, după executarea pedepsei cu închisoarea, nu au dreptul să exercite anumite profesii (cazul excepționalului chirurg Traian Ursu care, căutat la Londra, nu poate opera la București timp de patru ani după eliberare), nu au dreptul de a alege, de a fi aleși sau de a exercita funcții guvernamentale (cazul lui Adrian Năstase), cei care au de plătit așa zise despăgubiri pentru fapte imaginare (cazul lui Bogdan Popovici de la Foruminvest sau al inginerului Traian Oprea de Hidroelectrica). Aceștia ar trebui cel puțin reabilitați de drept printr-o OUG care să ofere astfel o minimă reparație victimelor DNA și ale completelor ilegale".

Manifestanții pro-PSD nu au fost întru totul pașnici. La vederea revoluționarului Marian Ceaușescu au început să adreseze, inițial, o serie de injurii pe lângă celebrele lozinci "ești un trădător", "te plătește Soros". Ulterior, mai mulți manifestanți i-au luat telefonul lui Marian Ceaușescu în timp ce filma evenimentul, un gest ce poate fi catalogat drept tâlhărie. După aproximativ un minut, Marian Ceaușescu a primit înapoi telefonul. De altfel, desigur că la manifestația pro-Dragnea nu au fost prezente forțe de ordine. 

Puteți urmări episodul cu pricina în video-ul ce urmează de la momentul 1:30:



Pe lângă Gelu Vișan, printre promotorii manifestației s-a aflat și Iosefina Pascal, o tânără promovată adesea de Antena 3, folosită în scop propagandistic pentru a mai fi combătută ideea conform căreia doar pensionarii susțin PSD. Dar, după o simplă căutare pe google, Iosefina Pascal este și ea una din vedetele propagandei rusești Sputnik, promovată de nejurnalistul Dragoș Dumitriu care, de altfel, este premiat de statul român cu o pensie specială. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.