Proiectul de lege prin care copiii erau obligați să plătească pensii de întreținere părinților și bunicilor a fost retras din Parlament


Proiectul de lege prin care copiii erau obligați să plătească pensii de întreținere părinților și bunicilor a fost retras din Parlament

Senatorul PSD, Nicolae Moga, a declarat că Biroul permanent al Senatului a hotărât retragerea din procedura parlamentară a proiectului prin care copiii ar trebui să plătească pensii de întreținere părinților, bunicilor și străbunicilor, conform Mediafax. 

Vicepreședintele Senatului a scos în evidență faptul că cererea pentru retragerea propunerii legislative a venit chiar din partea deputatului PSD Dumitru Gherman și de ceilalți inițiatori ai proiectului de lege.

Proiectul de lege intitulat „Recunoștința între generații” a fost depus la Senat de 74 de parlamentari PSD și ALDE, printre care și ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Propunerea legislativă avea ca obiectiv principal ca părinții, părinții adoptivi, bunicii și străbunicii să fie întreținuți financiar de către copii, printr-o pensie. Cei care ar fi refuzat, riscau să facă închisoare între 6 luni și 3 ani sau să fie amendați.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vinerea trecută, la Galați, că nici Guvernul României și nici PSD nu susțin proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților.

CITIȚI ȘI: PSD, inițiativă aberantă în lipsă de bani: copiii majori sunt obligați să plătească pensii de întreținere părinților, bunicilor și străbunicilor. Refuzul se pedepsește cu închisoare 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.